Vælg en side
Den 23 maj blev der afholdt en spændende paneldebat på Panum, arrangeret af UAEM, om virksomheders støtte til forskning og sundhedssektoren. Debatten satte fokus på, hvordan virksomheder som Novo Nordisk Fonden påvirker forskningen på offentlige universiteter og i hvilken grad dette påvirker behandlingsmulighederne i det danske sundhedsvæsen og på globalt plan. Blandt deltagerne var Kristian, journalist for Dagbladet Information, der har skrevet om Novo Nordisk Fondens rolle i den offentlige forskning og sundhed, samt Lena Skovgaard Andersen, Director for School of Global Health.

Paneldebatten bød på en dybdegående diskussion om, hvordan virksomheders støtte til forskning kan påvirke uafhængigheden og diversiteten af forskningsresultater. Der blev rejst spørgsmål om, hvorvidt forskningen på offentlige universiteter skævvrides, når den er afhængig af finansiering fra private virksomheder. Vi vil gerne takke for en fremragende debat, der gav os mulighed for at dykke ned i denne vigtige problemstilling.

Lidt om UAEM:
UAEM er en frivillig studenterorganisation, der arbejder med sundhed og lige adgang til livsnødvendig medicin for alle. Bl.a. kigger vi på, hvordan man kan sikre at den offentlige forskning på universiteterne gavner alle, også efter den har forladt universiteterne. UAEM KBH holder månedsmøde og sommerafslutning med mad den 20 juni 2023, hvor du bl.a. kan høre mere om ETAF (Equitable Technology Access Framework) – UAEMs løsning på hvordan hvordan universiteter kan forvalte deres forskning. Kom gerne, alle er velkomne!