Vælg en side

SMIT – Studentermedicinsk forening for Infektions- og tropemedicin

Studentermedicinsk forening for Infektions- og tropemedicin (SMIT) består af medicinstuderende på alle semestre fra SDU, AU, AAU og KU, som interesserer sig for infektions- og tropemedicin og stræber efter at udbrede interessen og kendskabet til dette.

Samtidig arrangerer vi klinikophold på mindre hospitaler i Østafrika. Hospitalerne er ikke universitetshospitaler, men har som minimum en kirurgisk og en medicinsk afdeling. Disse ophold er for alle medicinstuderende i Danmark uanset tilknyttet universitet.

Opholdet er ideelt for dig og din læsemakker, da vi sender to studerende afsted per hospital. Mangler du en makker, kan du sagtens søge alene, og så finder vi en rejsemakker til dig.

Der er to typer ophold:

 • Sommerferieopholdet: 2 måneders klinik i din sommerferie
 • Semesteropholdet: 2-3 måneders klinik mens dine medstuderende sveder over bøgerne

 

SMIT’s målsætninger:

 • Udbrede kendskab til teoretisk og klinisk tropemedicin herunder bl.a. infektionsmedicin, kirurgi, gynækologi/obstetrik, pædiatri og global sundhed.
 • Give den studerende indsigt i diagnostik og behandlingsprincipper inden for tropemedicin.
 • Skabe interesse og kendskab til sygdomme i troperne samt øge interessen for forskning på området.
 • Skabe større forståelse for ulandsarbejdet blandt fremtidens læger.
 • … og sidst, men IKKE MINDST, at give den studerende en god og anderledes oplevelse med sit fag.

 

Bliv SMIT’er

Studentermedicinsk forening for Infektions- og Tropemedicin (SMIT) er for alle – også for dig på 1. semester!

Som aktivt medlem i SMIT er der forskellige ansvarsområder, man kan påtage sig, og der er altid brug for flere hænder i lokalgrupperne. Har du en drøm om at bruge dit fag til noget mere eksotisk end fodvorter i Tønder eller Thyborøn, så kan SMIT give dig et indblik i dette.

Elsker du at holde styr på Facebook, Instagram, plakater og meget mere? Er mailkommunikation, problemløsning og udenlandske kontakter lige noget for dig? Var du ikke hurtig nok til at melde dig til den store bagedyst, eller har du mange partytricks på tapetet? Er det mest spændende du ved Schistosomiasis, livsstilssygdomme i Afrika eller at afholde foredrag? Så kom og vær’ med i SMIT. Her er plads til alle!

I SMIT er der altid plads til nye initiativer og ideer, og man kan nemt og hurtigt få ansvar!

Vil du gerne være med?

Find kontaktoplysninger i bunden af siden og skriv endelig til os på mail, Facebook eller Instagram!

Du er altid velkommen til at kontakte den lokale aktivitetsleder inden du møder op, for at høre lidt nærmere om hvad vi laver

Om klinikopholdet

Med SMIT bliver du udsendt til et mindre hospital som har både en medicinsk og kirurgisk afdeling. Hospitalerne bliver kvalitetskontrolleret af SMIT gennem rapporter fra tidligere udsendte. Desuden sikrer vi os, at du ikke tager pladsen fra lokale medicinstuderende, og at der er en superviserende læge, som har det overordnede ansvar for dit ophold.

Vi forventer at du betragter klinikopholdet som et klinikophold i Danmark – og forventer du opfører dig herefter. Men sproget, kulturen, sygdommene og tilgængeligheden af diagnostiske og behandlingsmæssige værktøjer er forventeligt helt anderledes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi udsender medicinstuderende, der har bestået 8. semester men IKKE færdiguddannede læger /præ-KBU’er eller lignende. På hospitalet indgår du i det daglige arbejde alt efter lyst og kompetencer. Arbejdsugen vil typisk være på 37 timer, men I aftaler selv med lægerne, hvordan I praktisk vil strukturere jeres klinikophold.

SMIT har ikke noget samarbejde med universiteterne, fx i forbindelse med valgfag/studieretninger eller lignende. Opholdet giver som udgangspunkt ikke ECTS-points, men du får efter endt ophold et certifikat, som du kan bruge til CV-krydderi. Dertil skal det dog siges, at der for studerende på AU er mulighed for at arrangere et selvtilrettelagt projektforløb på 9. semester via vores hospitaler, men man står selv for at søge om forhåndsgodkendelse ved universitetet og arrangere det praktiske med kontaktpersonerne på vores hospitaler efter tildelt ophold.

   

 

Landeliste og ansøgningspladser

SMIT har for nuværende aftaler med følgende hospitaler og udbyder klinikophold i følgende perioder: 

 

  Songea Regional Referral Hospital (Tanzania) Mbulu District Hospital (Tanzania) Babati District Hospital (Tanzania) Busolwe Hospital (Uganda)

Forår rul 1

(jan/feb – marts)

2 2

2

(feb – april)

2

Forår rul 1

(april – juni)

2 2 0 2

Sommer

(juli – aug)

2 2 2 2

Efterår rul 1

(sep – okt)

2 2

2

(sep – nov)

2

Efterår rul 2

(nov – dec)

2 2  0 2

Læs rejseberetninger fra tidligere udsendte og bliv klogere på hvilket hospital der er din drømmedestination ved at trykke her

Særligt for Songea: Vi skal gøre opmærksom på, at man i perioder kan støde på “clinical officers”-studerende på hospitalet i Songea. En clinical officer er en form for “hurtig-læge”, som må praktisere medicin dog med forbehold ift. en rigtig læge. Det kan være lidt overvældende for nogle, at man lige pludseligt skal dele kliniksted med 50 clinical officers, som man skal forsøge at styre udenom. Det er dog langt fra hele året rundt, de vil være på hospitalet, og der er stadig en masse at lave på de mange forskellige afdelinger! Men hvis det alligevel lyder lidt træls, så anbefaler vi, at man søger en plads på et af vores andre hospitaler.

Når vi har tiden og overskuddet til det, forsøger vi at kontakte nye hospitaler som samarbejdspartnere, hvorfor ovenstående landeliste ikke nødvendigvis er helt opdateret. Den komplette liste over hospitaler og perioder for udsendelse offentliggøres hvert semester senest en måned før ansøgningsfristen.

Hvis du har spørgsmål til klinikopholdet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tropemedicinsk kursus

SMIT afholder hvert semester et tropemedicinsk kursus, som er obligatorisk, hvis du skal udsendes med SMIT. Kurset afholdes i Aarhus, om efteråret (sidste søndag i oktober) og i København om foråret (sidste søndag i april).

Indholdet varierer, men vil altid indeholde et etikelement om kulturmøder, så man er godt klædt på til et ophold med os. Derudover bliver forskellige relevante specialer, sygdomme og andre emner introduceret af læger, sygeplejersker og andre fagfolk eller tidligere udsendte, og emnerne er forskellige fra kursus til kursus. Tropemedicinsk kursus er åbent for alle interesserede, men med fortrinsret for studerende, der skal udsendes med SMIT.

Deltagelse i Tropemedicinsk kursus koster 50 kr. inklusive frokost. Transportudgifter refunderes ikke. Følg med på Facebook, hvor der oprettes begivenhed, når datoen nærmer sig.

Hvornår kan jeg komme afsted?

For at blive udsendt med SMIT skal du på udsendelsestidspunktet opfylde nedenstående krav:

 • Bestået 8. semester af medicinstudiet.
 • Medlemskab af IMCC (bliv medlem her)
 • Deltagelse i Tropemedicinsk kursus (afholdes to gange årligt)
 • Betalt udsendelsesgebyr og have rejseforsikring hos IMCC eller FADL
 • Fuld vaccineret mod Covid-19 (Krav fra hospitalerne)

Ansøgning

Ansøgningsfrister:

 • 16. april (udsendelse i foråret året efter)
 • 20. november (udsendelse sommeren og efteråret året efter)

Alle ansøgninger om udsendelse skal ske via indsendelse af udfyldt ansøgningsskema. De tre trin til ansøgning:

1) Download ansøgningsskemaet som word-format eller pdf-format

2) Udfyld ansøgningsskemaet

3) Indsend det udfyldte ansøgningsskema som en PDF-fil til ansog.smit@imcc.dk

Ansøgningerne vil blive læst – og pladserne fordelt – førstkommende weekend efter ansøgningsfristen (som udgangspunkt). Alle ansøgere vil få besked på mail, om de har fået en plads eller ej.

Restpladser

Nåede du ikke at søge til fristen? Fortvivl ej, skriv en mail til ansog.smit@imcc.dk og hør om der er ledige restpladser. Restpladser udbydes efter ”først-til-mølle” princippet og opslås på vores facebooksider.

Pris

Prisen for opholdet er 1.000 kr. hvoraf du får 500 kr. refunderet, når du har afleveret en individuel rapport om dit ophold. Fristen for rapportaflevering er fire uger efter endt ophold.

Man bor gratis i både Tanzania og Uganda. I Tanzania er der dog en mindre udgift til staff, som kommer et par gange i ugen og hjælper til med madlavning og rengøring/tøjvask. I Uganda står man selv for alt det praktiske. 

For dem der skal til Babati, vil der være en mindre daglig transportudgift. Babati District Hospital ligger nemlig omkring 20 km fra boligen i Babati Town. Desuden vil der være mulighed for at blive kørt til Magugu Health Center, som udfører kirurgi (det gør de ikke på Babati District Hospital). Magugu Health Center ligger ca. 30 km fra Babati Town. Man aftaler selv, hvilke dage man er hvor, alt efter interesse. Transporten med pålidelige chauffører vil blive arrangeret, men man skal altså selv betale.

Dertil skal man selv sørge for visum, flybilletter og lommepenge til eventuelle udflugter m.v. Orientér dig venligst på udenrigsministeriets hjemmeside.

For økonomisk hjælp kan du her downloade en oversigt over fonde/legater, som tidligere har givet bevillinger til studerende udsendt med SMIT.

 

Kontaktoplysninger

National aktivitetsleder:

National økonomiansvarlig:

International koordinator:

Lokale aktivitetsledere:

Hospitalsgruppen

 

Find os på Facebook:

SMIT København

SMIT National

SMIT Aarhus

 

Find os på Instagram:

SMIT Instagram 

 

 

 

 

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere