Vælg en side

Exchange

 

Destinationslisten 2021/22 kan findes her: Destinationsliste 2021-22.

Du kan læse mere om hvert land i vores brochure: Destinationsbrochure. 

Er du interesseret i en restplads i sæsonen 2021/2022? LÆS HER

 

Læs mere om Exchange her:

 • Om os
 • Om IFMSA
 • Information til dig der gerne vil i klinik i udlandet
 •  Udvekslingsmodellen
 • Ansøgning
 • Exchange sæsonen
 • Bliv frivillig og maksimer dine chancer for at komme til din drømmedestination
 • Det konkrete arbejde i exchange-gruppen
 • Kontaktperson
 • Giv husly til en international studerende
 • Exchange in Denmark with IMCC Exchange
 • Kontaktoplysninger

 

Om os

 

Exchange er en af de ældste grupper i IMCC, der blev grundlagt i 1950 hvor vi udvekslede studerende til Frankrig for at prøve at dissekere. Lige nu er vi ca. 40 studerende landet over der arbejder med at arrangere klinikophold.

Exchange er et klinisk udvekslingsprogram, hvor du har mulighed for at være i klinik i 4 uger på et hospital i et andet land.

Udveksling betyder at man “bytter plads” med en person fra et andet land. Modtagerlandet står derfor for at arrangere det kliniske ophold på 4 ugers varighed for de studerende fra Danmark, mens de danske Exchange-grupper arrangerer klinikopholdet for de studerende der kommer hertil. Hvert år sender vi ca. 80 medicinstuderende ud til hospitaler i hele verden og modtager et tilsvarende antal udenlandske studerende i Danmark. Vi samarbejder med mere end 30 forskellige lande.

Exchange modtager studerende året rundt, men majoriteten ankommer i løbet af sommeren, hvor de frivillige derfor har ekstra travlt.

 

Om IFMSA

 

IFMSA blev grundlagt i 1951 af medicinstuderende fra Danmark, England, (vest-)Tyskland, Østrig, Holland, Norge, Sverige, Schweiz og Finland. I dag består organisationen af 133 organisationer fra 127 lande og ca. 1,3 millioner studerende – alle med det samme mål: bedre sundhed i hele verden. Nu består organisationen heller ikke kun af medicinstuderende – vi er både tandlæge-, sygeplejerske-, fysioterapeut-, ergoterapeut-, folkesundhedsvidenskabsstuderende og mange, mange flere.

IFMSAs medlemslande mødes 2 gange om året til generalforsamlingerne March Meeting og August Meeting, som hvert år holdes af forskellige værtslande.

Hvis du vil vide mere om fællesskabet IFMSA kan du læse mere her.

 

Information til dig der vil på klinik i udlandet med Exchange

 

IMCC Exchange giver dig muligheden for at komme 4 uger i klinik på et hospital i udlandet samtidig med at du oplever et andet lands kultur! Sundhedsvæsenet i andre lande er ofte meget forskelligt fra det danske system, og det er en stor oplevelse at komme ud og se helt andre problemstillinger end vi er vant til – både når det kommer til typen af sygdomme og de socioøkonomiske forskelle på hvordan man betaler for sit hospitalsophold når man er syg.

Når man tager på et udvekslingsophold med Exchange står der en lokal gruppe medicinstuderende i modtagerlandet klar til at tage imod dig når du kommer dertil, og de vil også arrangere forskellige aktiviteter for dig – disse afhænger af det specifikke land du kommer til.

Hvis du rejser med IMCC Exchange har du muligheden for at komme helt ind under huden på det land du kommer til – bl.a. vil du oftest bo som en gennemsnitlig medicinstuderende i det land, du kommer til. Det kan være værtsfamilier, kollegier eller studieboliger. Der vil altid være adgang til bad og køkken, og eget værelse, men man kan bo sammen med andre lokale studerende eller udvekslingsstuderende. Vær derfor opmærksom på at udenlandske studerende sjældent bor lige så godt og centralt i byerne som mange danske studerende gør. Du skal selv stå for at lave mad, købe ind og vaske tøj præcis som du gør herhjemme – og du vil have en kontaktperson der kan guide dig hvis du bliver i tvivl omkring sprog eller hvordan du finder rundt i lokalområdet.

 

Udvekslingsmodellen

 

Udveksling er opbygget omkring filosofien at bytte plads med en anden studerende. Prisen for et udvekslingsophold går til at dække de udgifter vi har i Danmark for de studerende der kommer hertil. Af de 3300 kr du betaler går 2300 til bolig, 500 kr til mad og 500 kr til sociale aktiviteter og uforusete udgifter. De studerende i udlandet betaler ligeså for dit ophold i deres land. Det fungerer således for at muliggøre udveksling til/fra alle verdens lande. Uden dette system ville det være noget nær umuligt for studerende fra lavindkomstlande at kunne betale for et ophold i Danmark. Dette gælder dog ikke ved unilaterale pladser – læs mere om de unilaterale pladser i dokumentet “Vil du ud og rejse med Exchange“.

Grunden til at udgifterne ikke er større er fordi udvekslingsgrupperne i Danmark og i resten af verden arbejder frivilligt ulønnet arbejde.

hjemmesideggg

Ansøgning

Destinationslisten 2021/2022 – find den her: Destinationsliste 2021-22

Ansøgningen er todelt:

 1. Først ansøges IMCC Exchange via ansøgningsskemaet om pladsen til det ønskede land.
  Frist: 15. november 2020 kl. 23.59.
 2. Efter tildeling af Exchange land ansøges om specifik by og afdeling. Dette foregår via IFMSA’s elektroniske ansøgning på deres hjemmeside. Ansøgningsfristen for specifik by og afdeling er 15. december.

Du kan få en fordel i lodtrækningen ved at være frivillig, kontaktperson eller leje din bolig/et værelse ud til en udvekslingsstuderende. I nedenstående dokumenter kan du finde stort set alle de oplysninger, du har brug for, når du skal søge et Exchange-ophold. Vi anbefaler at du læser dem igennem før du søger.

 

Prisen for et ophold er 3300 kr og pladserne kan søges af medicinstuderende fra KU, AAU, AU og SDU

 

 

Særlige betingelser:

Betingelserne nævnt i destinationslisten er som udgangspunkt vejledende. Det er betingelserne angivet i Exchange Conditions (EC) for hvert land, som er gældende. Betingelserne kan ses ved at klikke på linket ”Exchange conditions” ud for hvert land. Dog er betingelser markeret med FED specielt gældende for danske studerende og tilsidesætter derfor landets generelle betingelser.

Hvis du studerer på AU og har brug for et “recommendation letter” er der yderligere oplysninger her.

 

Ansøgningsfrist:

15. november 2020 kl 23.59.

Ansøg ved at logge ind på din IMCC profil, hvor Exchange gebyret betales. Derudover udfyldes ansøgningsformularen, link til denne findes ved betalingseventet på din profil eller længere oppe på siden her.

 

Betaling:

Du skal ved ansøgning betale Exchangegebyret på 3300,00 kr. 

Dette foregår via din IMCC profil. Du skal derfor være IMCC medlem for at kunne betale. 

Vejledning: log ind på din IMCC profil via IMCC’s hjemmeside. Under fanen ”tilmelding til event” finder du betalingsblanketten. 

Har betalingen ikke fundet sted før ansøgningsfristen 15. november 23.59, afvises din ansøgning. 

Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Gebyret gives ikke retur, hvis du vælger at aflyse dit ophold. Pladsen kan dog købes af en anden studerende, der også opfylder Exchange Conditions. 

Et depositum på 100 kr. tilbagebetales efter endt ophold og udfyldt evalueringsform (på IFMSA databasen). 

 

Covid-19 situationen 

Det må gerne placeres før afsnittet ”spørgsmål”. Her skal stå følgende: 

Vi håber meget, at Covid-19 situationen bedres i løbet af de næste måneder og 2021. Under omstændigheder hvor sikkerhedssituationen i værtslandet 6 uger før starttidspunktet for exchangeopholdet er således, at Udenrigsministeriet ikke anbefaler unødig indrejse i landet, kan opholdet aflyses og exchangegebyret tilbagebetales eller evt. udskyde opholdet senere samme sæson eller til næste sæson. Deadline herfor er senest 4 uger inden opholdets start (deadline for Card of Confirmation).

 

Unilateral plads:

Betyder at du som dansk studerende skal betale både til IMCC Exchange ved ansøgning og til exchange landet ved exchangeopholdets start. Ved hjemkomst refunderes gebyret betalt til IMCC Exchange.

 

Sprog:

Hvis ikke andet er angivet, er engelsk tilstrækkeligt. DOG er det altid en fordel at kunne tale det lokale sprog i forhold til det faglige udbygge i klinikken, men er ikke nødvendigvis et krav for at søge. Står der “Engelsk plads” betyder dette, at landet ikke stiller som krav til ansøger, at denne skal kunne tale andre sprog end engelsk. Det betyder ikke, at lægerne under klinikopholdet nødvendigvis er flydende i engelsk.

 

Exchange conditions:

De til en hver tid gældende regler og krav fra exchange landet. Du skal læse Exchange Conditions (EC) inden du søger. Vi tjekke ikke efter om du opfylder EC, og får du pladsen uden at opfylde kravene, fordi du ikke har læst EC, tilbagebetales exchangegebyret ikke. Det er dit ansvar alene at sikre at du opfylder kravene om vacciner, sprog osv.

 

Bliv frivillig og maksimer chancen for at komme til din drømmedestination

Hvis du vælger at blive en del af aktivitetsgruppen eller hjælpe i Exchange på anden vis, får du automatisk større chance for at komme afsted på udveksling. Din indsats i Exhange giver dig følgende ansøgningsfordele

 

1. Medlemmer af Exchange, der har været aktive i mere end 1 år, eller stået med hovedansvaret for sommerens socialprogram.

2. Personer der har været kontaktperson for udenlandske studerende minimum 1 gang i året op til ansøgningstidspunktet (kan ikke genbruges)

3. Studerende som har udlejet sin bolig i året op til ansøgningstidspunktet (kan ikke genbruges)

4. Studerende der ikke har fordel.

 

Lodtrækningen starter med gruppe 1, der får deres ønsker opfyldt først, dernæst trækkes der lod om de resterende pladser blandt gruppe 2 osv. Det betyder, at din indsats giver dig en fordel i forhold til at blive sendt ud med Exchange. Dog bør det nævnes at 75 % af pladserne går til gruppe 4 (2018-sæsonen). Så du kan sagtens komme afsted uden en fordel, men det kan være svært at få en plads til de mest populære lande.

 

Destinationslisten:

Find den HER: Destinations Liste 2021-22

Semesterkrav angiver det semester, som du skal have afsluttet ved opholdets start. Semestret behøver ikke at være afsluttet pr. januar 2021.

 

Spørgsmål:

Skriv til de lokale aktivitetsledere for Exchange, du finder deres mailadresser her:

National Exchange Officers (NEOs) og National Økonomiansvarlig:

NEO-out: Elisabeth Krogsgaard Petersen/NEO-in: Camilla Wibrand

NØA: Emely Shefa

NEO-assistent: Selina Mølgaard

Local Exchange Officers (LEOs):

 • Odense: Mathilde Vestergaard Juul, Mie Kruse Wollesen, Sowmiya Nithiyananthan og Louise Kjersgaard Jakobsen – email: exchange-odense@imcc.dk

Find os på facebook: IMCC Exchange

 

hjermmeside

 

Det konkrete arbejde i Exchange-gruppen

Arbejdet i aktivitetsgruppen består af mange ting. Særligt centralt er at promovere Exchange til rejselystne, danske medicinstuderende. Derudover arrangerer vi også opholdet i Danmark for de udenlandske, indkommende studerende, og dette indebærer en del organisering såsom at søge boliger og hospitaler. Tilmed er det sociale aspekt meget vigtigt, så festivitas faciliterer vi også.

Vi mødes til aftensmad, caféture og meget andet. Særligt om sommeren modtager vi mange studerende. Det gælder månederne op til og i selve sommerferien, hvor vi har travlt med at tilrettelægge et stort socialt program. I de lokale aktivitetsgrupper er der som minimum et møde hver måned. Derudover holder vi et nationalt møde om året som samtidig også er en hyttetur for alle medlemmer.

 

International Dinner – National Food and Drinks Party

Højdepunktet på et ophold for mange i exchange-grupperne landet over. De studerende medbringer mad og drikke fra deres hjemland og vi får alle lov at smage desserter fra Brasilien, Marcipan fra Mexico, nudler fra Sydkorea og traditionelle pandekager fra Rwanda! Der er ikke noget som mad der kan bringe mennesker fra hele verden sammen!

 

hjermmesideeee

 

 

 

 

 

 

 

 

Social Weekend

Hver sommer arrangerer exchangegrupperne social weekend i de 4 store byer i Danmark. I år er der social weekend i juli i Aarhus og Odense, og i august ligger de to weekender i Aalborg og København. Vi spiser sammen, fester og tager på alle de klassiske turistruter landet rundt – Grenen, Jomfru Ane Gade, Den Gamle By, ARoS, Himmelbjerget, Egeskov slot, kano- og vandcykelture, kanalrundfart, Rosenborg Slot, Christiania og den Lille Havfrue.

Hvis du har lyst til at være med kan du blive kontaktperson for en udvekslingsstuderende og/eller blive frivillig i Exchangegruppen – ALLE er velkomne. Man kan være aktiv uden at have været på udveksling. De fleste er aktive, bare fordi det er sjovt!

I år søger vi også hjælpere til social weekend i alle byer – så hvis du har lyst til en forsmag på arbejde i Exchange så kom og vær med på den vildeste Tour de Tourist-tur når de sociale weekender rammer byerne landet over. Få mere at vide ved at kontakte din lokale afdeling – kontaktoplysninger findes her.

 

Nationalmødet – Exchange-hytteturen

Én gang årligt mødes alle exchange-grupper fra hele landet til vores nationalmøde og hyttetur. Her hører vi hvad der er sket i Exchange i løbet af året, hvilke internationale ændringer der er sket og stemmer selv om nye regler for vores udvekslingsprogram. Resten af tiden går med hytteturshygge – bål, mad, snacks og sjove brætsspil.

 

Exchange hånd

 

Kontaktperson 

At være kontaktperson vil sige at være den person der hjælper den studerende, når Danmark lige bliver lidt for forvirrende! Hvis man bare ikke kan finde ud af at købe mælk og hele tiden ender med ymer eller yoghurt, eller man ikke ved hvilken bus man skal tage for at komme fra A til B – så kommer du til undsætning! Opgaven som kontaktperson giver altid mange grin og gode samtaler – og ofte en masse nye venner fra hele verden.

De studerende bliver meget tætte de 4 uger de er i Danmark, og hvis man har lyst og overskud kan man sagtens blive en del af hyggen. Man kan også godt være på ferie midt i perioden, så hold dig endelig ikke tilbage med at blive kontaktperson!

Man kan tage dem med på café, hjem og spise hos ens forældre, i Legoland, Tivoli eller med en tur ud og spise en gammeldags isvaffel – kun fantasien sætter grænser, og den studerende vil være dig evigt taknemmelig for at du vil vise DIT Danmark frem for dem. Mange ender som venner for livet – og måske du har lyst til at tage på udveksling til deres land næste år?

 

Der er dog 3 datoer man skal kunne være hjemme på:

 • Søndagen før deres klinik starter skal du hente dem på stationen og følge dem til deres bolig.
 • Første dag på klinik skal du følge dem til hospitalet så de ikke bliver væk på vejen derhen.
 • På afrejsedagen skal du checke dem ud og tjekke at de har gjort ordentligt rent i deres bolig.

Yderligere forklaring kan du få ved at kontakte din lokale Exchange-gruppe. Kontraktoplysninger kan findes her.

 

Giv husly til en international studerende

Hele året og specielt i sommerperioden modtager Exchange udenlanske studerende som skal have et sted at bo.

Hvis du er interesseret i at udleje dit værelse eller lejlighed i 4 uger for 2300 kr, så skriv til din lokale Exchange-gruppe.

Krav til boligen: Der skal være et værelse med en seng og mulighed for at lukke døren til værelset. Der skal være adgang til køkken og bad/toilet.

 

Vi har brug for boliger i følgende byer:

 

hjemmesidekg

Exchange in Denmark with IMCC Exchange 

Exchange in Denmark is a once in a lifetime-experience! Experience a society with free health care at the hospitals, groundbreaking research and a culture filled with hygge.

There are four LCs in Denmark: Aalborg, Aarhus, Odense and Copenhagen. The local exchange-teams will do their best to give you an amazing month in Denmark. They will host dinners, take you for a walk in the city and show you the real danish way of living. A month with us will give you new, international friends and friendships that will last a lifetime.

 

Social Weekends

Every summer we arrange weekendtrips for the exchange students in Denmark. We will go all-touristy and see all the beautiful hidden gems of Denmark. Our organization, IMCC, pays most of the weekend, but you will have to pay 70-90 € yourself.

 

National Food and Drinks Party – International Dinner

We host NFPD for all of our students, so remember to bring some special dish or dessert or drink from your home country and share it with all of your new international friends.

 

How do I get to go on an Exchange in Denmark?

First, you have to be a medical student. Sadly we don’t arrange any non-medical exchanges in Denmark (yet!).

Second, your country needs to be a SCOPE active member of the IFMSA.

Third, your country needs to write a contract with us for you to apply for a medical clerkship in Denmark.

You can read much more about Denmark and our Exchange program right here: IFMSA Explore Pages Denmark

Unfortunately, we cannot help you if you do not fulfill the above criteria. Our volunteers work very hard to find departments in the hospital and accomondation to our incomings, and we cannot help everyone who wants to come to Denmark – even though we really want to.

 

Kontaktoplysninger:

National Exchange Officers (NEOs) og National Økonomiansvarlig:

NEO-out: Elisabeth Krogsgaard Petersen/NEO-in: Camilla Wibrand

NØA: Emely Shefa

NEO-assistent: Selina Mølgaard

Local Exchange Officers (LEOs):

 • Odense: Mathilde Vestergaard Juul, Mie Kruse Wollesen, Sowmiya Nithiyananthan og Louise Kjersgaard Jakobsen – email: exchange-odense@imcc.dk

 

Find os på facebook: IMCC Exchange

Lokale facebooksider:

Aarhus: IMCC Exchange Aarhus

København: IMCC Exchange og Research Exchange København

Odense: IMCC Exchange Odense

Aalborg: IMCC Exchange og Research Exchange Aalborg

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere