Vælg en side

IMCC Nepal

IMCC Nepal er en aktivitetsgruppe i IMCC, bestående af studerende fra forskellige uddannelsesretninger, bl.a. folkesundhedsvidenskab, medicin og sociologi.

Vi samarbejder med medicin- og sygeplejestuderende i Nepal om at fremme sundhedsforholdene i Nepal og arbejder for at engagere unge nepalesere til at deltage i debatten om politiske- samt generelle samfundsforhold.

Vi søger at nå disse mål ved bl.a. at udbrede generel viden om sundhed blandt den nepalesiske befolkning, og ved at arbejde tæt sammen med vores partnerorganisation Physicians for Social Responsibility Nepal – Student Chapter (PSRN-SC).

Pilot-projekt og partnerskabsprojekt

I 2016 arbejdede vi med et pilotprojekt, der har fokus på at fremme seksuel- og reproduktiv sundhed blandt unge nepalesere.

Formålet med projektet var bl.a. at udbrede kendskabet til seksuelt overførte sygdomme, prævention og seksuelle rettigheder samt at nedbryde nogle af de tabuer og sociokulturelle barrierer, der forhindrer unge samt voksne i at have adgang til prævention og søge behandling for seksuelt overførte sygdomme. I august 2016 foretog vi en forundersøgelse, hvor to af vores medlemmer tog til Nepal for, i samarbejde med PSRN-SC medlemmer, at udvikle ideer, holde møder og planlægge pilotprojektet. Efterfølgende videreudviklede vi på ideerne og i maj 2017 blev Pilot Project on Reproductive Health in Nepal sat i gang. Det er i høj grad viden og erfaringer fra dette pilotprojekt at vores nuværende 2-årige partnerskabsprojekt er baseret. I det nye projekt har vi dog tilføjet ‘mental sundhed’ til fokusområderne. 

Ungdomsledere

Til pilotprojektet fra 2016 tilknyttede vi fire ungdomsledere, to fra IMCC og to fra PSRN-SC. Dette er også planen at gøre i forbindelse med vores aktuelle 2-årige projekt, der har fokus på seksuel og reproduktiv sundhed samt mental sundhed (2020-2022).

Ligesom i 2016 skal ungdomslederne opholde sig 3 måneder  i Nepal og være med til at facilitere aktiviteter i forbindelse med projektet. Aktiviteterne indebærer bl.a. workshops, advocacy arbejde og understøttelse af de lokal-aktiviteter, der sættes i gang i forbindelse med projektet 

IMCC Nepals historie

IMCC Nepal blev dannet i 2008 (under navnet NepAid), hvor vi gennemførte et pilotprojekt, hvis formål var at uddanne medicinstuderende i Kathmandu i førstehjælp. Derefter kunne de tage ud til 10 forskellige landsbyer og undervise unge skolebørn i førstehjælp.

I foråret 2009 fik vi godkendt en rejse til at besøge vores partnerorganisation fra vores sponsor DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd). To studerende fra Danmark tog derefter til Nepal. 

Vi besluttede herefter at starte et partnerskabsprojekt med udsendelse af to ungdomsledere fra Danmark til Nepal, og to nepalesiske studerende til Danmark. Dette projekt var en fortsættelse af pilotprojektet med førstehjælp, samt styrkelse og udvikling af vores partnerorganisation. Projektet blev kørt i to år og afsluttet i april 2012. 

Siden da har vi gennemført et partnerskabsprojekt med fokus på uterus prolaps (nedsunken livmoder), hvor nepalesiske medicin- og sygeplejestuderende underviste skoleelever og kvindelige volontører, med henblik på at forebygge sygdommen hos gravide i mindre landsbyer, et pilotprojekt med fokus på seksuel og reproduktiv sundhed, og er nu i gang med endnu et partnerskabsprojekt med fokus på seksuel og reproduktiv sundhed samt mental sundhed (2020-2022).

Vil du være medlem af IMCC Nepal?

Hvis du er interesseret i internationalt udviklingsarbejde og har lyst til at være med til at udvikle på og komme med idéer til et nystartet projekt, kan vi tilbyde et lærerigt miljø, hvor du får mulighed for at tilegne dig kompetencer inden for projektstyring, evaluerings- og monitoreringsmetoder, økonomistyring, PR og kommunikation, kulturforståelse, internationalt samarbejde og meget mere. Desuden er der rig mulighed for at deltage i diverse spændende workshops, kurser og seminarer med andre IMCC-grupper, der kan give dig inspiration til nye projektidéer eller styrke dine kompetencer inden for organisatorisk arbejde.

Hverdagen i IMCC Nepal

Selvom vores arbejde primært foregår i Danmark, sender vi med jævne mellemrum medlemmer til Nepal i forbindelse med forberedelse af projekter og projektbesøg. Vi  har også haft fornøjelsen af at have medlemmer fra PSRN-SC på besøg i Danmark, hvor vi bl.a. har deltaget på Folkemødet sammen. I gruppen mødes vi cirka 1-2 gange om måneden og har desuden et skypemøde med vores Nepalesiske partnere 1 gang om måneden. Arbejdsbyrden kan variere meget, afhængig af om vi befinder os i en projektperiode eller ej. Gennem IMCC er der i øvrigt også rig mulighed for både nationale og internationale kurser og konferencer.

Alle er velkomne uanset studieretning!

Kontakt IMCC Nepal:

NAL: Emilia Steenstrup
LAL: Helga Bach-Mortensen

 

Facebook: IMCC Nepal
Instagram: imcc_nepal

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere