Vælg en side

IFMSA står for International Federation of Medial Students Association og har 1,4 millioner medlemmer i 140 medlemsorganisationer der fordeler sig på over 130 lande. 

I IFMSA er de fleste medlemmer medicinstuderende, men personer fra alle studieretninger kan være med, så længe de er medlem af en National Member Organisation – i Danmark er dette IMCC.

IFMSA er således den største fagspecifikke studenterorganisation på verdensplan, hvor det er muligt for studerende med interesse indenfor det sundhedsfaglige felt at mødes for at vidensudveksle, udvide horisonter og danne nye venskaber. 

I IFMSA findes seks Standing Committees: 

  • SCORA: Standing Committee on Sexual and Reproductive Health and Rights Issues including HIV and AIDS. 
  • SCOPH: Standing Committee on Public Health. 
  • SCORP: Standing Committee on Human Rights and Peace. 
  • SCOME: Standing Committee on Medical Education. 
  • SCOPE: Standing Committee on Professional Exchange. 
  • SCORE: Standing Committee on Research Exchange. 

 

IMCC består dog af aktiviteter frem for Standing Committees, men de mange aktiviteter kan afspejles i en eller flere Standing Committees. F.eks. går Sexekspressen pga. aktivitetens natur under SCORA. 

I IFMSA findes desuden en del ansvarsposter, som studerende fra hele verden besætter. På de 2 årlige generalforsamlinger besættes posterne og der træffes en lang række beslutninger angående retningslinjer, landes medlemskaber og generelt IFMSA-arbejde.

Aktiviteter på IFMSA GENERAL aSSEMBLIES (ga) – mARCH MEETING OG AUGUST MEETING

På GAs er der Exchange Fair, Scientific Poster Fair og Activities fair!

Maskotter

Langt de fleste lande har en sød maskot, som altid er med på møderne. Maskotterne er med delegationsdeltagerne under deres session-deltagelse og til plenaries. Der er en fantastisk underholdende tradition for at stjæle hinandens maskotter i løbet af møderne, og der opstår til tider større forhandlinger for at få sin maskot igen. 

Maskotten hos IMCC Danmark er den sødeste lyserøde sæl også kaldet IMCseal. 

 

Activities Fair

På Activities Fair afholdes en slags messe, hvor studerende fra alle medlemsorganisationer kan præsentere deres projekter eller aktiviteter med en stand. I sin stand kan man dele flyers, slik, informationsmateriale ud afholde en lille aktivitet, mens man præsenterer sit projekt med f.eks. posters. Derudover er der rig mulighed for at gå på eventyr blandt de andre organisationers gode ideer og spændende projekter. 

 

Exchange Fair

Ligesom Avtivities Fair er dette en slags messe, som foregår for medlemsorganisationer, der afholder Exchanges/udveksling. Her mødes hhv. nationale ansvarlige (National Officers) i Exchange og Research Exchange for at forhandle kontrakter til den kommende udvekslingssæson – og der er tale om deciderede forhandlinger, for der er fart på for at nå alle og især at nå de populære udvekslingslande. 

Plenaries

Plenaries er det sted til Generalforsamlingerne, hvor at alle medlemsorganisationerne i plenum diskuterer og stemmer om alt fra den nye bestyrelse til vedtægtsændringer. Til disse sidder typisk en delegationsleder og et andet medlem af delegationen, således at alle får et indblik i opgaverne ved en Generalforsamling.

 

Vil du læse mere om de tidligere delegationer? Tjek dem ud her

PRE-GA

Før hver General Assembly mødes ca. 300 studerende for at deltage i forskellige workshops og blive bedre til netop deres frivillige arbejde!

Man kan fx deltage i 3-dages workshop om Global Health Advocacy, Training New Trainers, Training New Exchange Trainers, Training Advanced Trainers, Advocacy, aktivitetsøkonomi og PR-kursus.

Post-GA

Efter hver General Assembly eller Regional Meeting i IFMSA er der en frivillig, selvbetalt tur som værtslandet står for. Det giver muligheden for at de delegerede kan rejse rundt med de nye bekendtskader fra IFMSA efter mødet og rigtig få slappet af og hygget inden turen går hjem til hverdagen igen.

Så hvad venter du på?

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere