Vælg en side

IFMSA står for International Federation of Medial Students Association og har 1,4 millioner medlemmer i 140 medlemsorganisationer der fordeler sig på over 130 lande. 

I IFMSA er de fleste medlemmer medicinstuderende, men personer fra alle studieretninger kan være med, så længe de er medlem af en National Member Organisation – i Danmark er dette IMCC.

IFMSA er således den største fagspecifikke studenterorganisation på verdensplan, hvor det er muligt for studerende med interesse indenfor det sundhedsfaglige felt at mødes for at vidensudveksle, udvide horisonter og danne nye venskaber. 

I IFMSA findes seks Standing Committees: 

  • SCORA: Standing Committee on Sexual and Reproductive Health and Rights Issues including HIV and AIDS. 
  • SCOPH: Standing Committee on Public Health. 
  • SCORP: Standing Committee on Human Rights and Peace. 
  • SCOME: Standing Committee on Medical Education. 
  • SCOPE: Standing Committee on Professional Exchange. 
  • SCORE: Standing Committee on Research Exchange. 

 

IMCC består dog af aktiviteter frem for Standing Committees, men de mange aktiviteter kan afspejles i en eller flere Standing Committees. F.eks. går Sexekspressen pga. aktivitetens natur under SCORA. 

I IFMSA findes desuden en del ansvarsposter, som studerende fra hele verden besætter. På de 2 årlige generalforsamlinger besættes posterne og der træffes en lang række beslutninger angående retningslinjer, landes medlemskaber og generelt IFMSA-arbejde.

Jeg hedder Emma og er landsbestyrelsens Ansvarlige for Internationale Relationer – AIR. Det betyder at jeg er delegationsleder til vores internationale møder. I marts 2021 har vores stormøde med IFMSA været online, og vi har haft 5 dygtige og engagerede IMCC’ere i delegationen ud over mig. Vi har læst kandidaturer og stemt den nye bestyrelse i IFMSA ind, samt lært en masse om vores aktiviteter og hvordan IFMSA virker. De delegerede vil herunder fortælle om deres oplevelser til Online General Assembly 2021

Delegationen til MM21

Elisabeth Krogsgaard Petersen

National Exchange Officer
Jeg er Elisabeth, jeg er National Ansvarlig (NEO) for outgoings i IMCC Exchange. Jeg deltog under MM21 på SCOPE-sessions, hvor mit mål har været at diskutere COVID-19 situationen med medlemmer fra andre lande samt få gode ideer og løsninger med hjem til vores aktivitet, så vi har nye værktøjer at bruge i vores arbejde med at arrangere klinikophold i en verden med COVID-19. Derudover bragte MM21 mig megen ny erfaring om IFMSA ud over min Standing Committee og selvfølgelig også masser af grin med mine delegationsvenner samt gjorde mig til vinder af Det Dårlig Selskab.

Camilla Wibrand

NEO-in

Anna Bolette Nielsen

NAL i SHINE, Medicin, 12. semester KU

Jeg var så heldig at deltage i dettes års March Meeting, som var spredt ud over 2,5 uge.
Den første tid var jeg i SCORA sessions, som er den standing committee som arbejder med seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Dette er en skøn, mangfoldig gruppe engagerede studerende, som brænder for at gøre verden til et mere inkluderende og accepterende sted.
Og selvom det selvfølgelig var hårdt med endnu flere zoom møder, end universitetsundervisningen byder os, så gav dette online format også mulighed for at have en meget mere divers gruppe, og man fik mulighed for at høre om forskellige problemstillinger, som er til stede i de forskellige medlemslande med henblik på f.eks. seksualundervisning med høj kvalitet, intersektionalitet og obstetrisk vold.  
 
Derudover havde jeg glæden af at være i en fantastisk delegation, hvor vi, på trods af at vi ikke kunne mødes fysisk, havde et skønt sammenhold. Der var plads til at udtrykke alt fra frustrationer til gælde, svære/hårde emner (som netop kan komme frem til sådanne store møder) blev taget op, og jeg fik bevist at jeg har 10 tommelfingre når det kommer til online spil – men så er det godt at det kan give de andre noget at grine af <3

Christian Møller Jensen

8. semester medicin, Københavns Universitet; NAL i Research Exchange

På MM21 deltog jeg på Standing Committee on Research Exchange (SCORE) sessions, hvor IFMSAs sjoveste aktivitet er omdrejningspunktet – nemlig Research Exchanges! Vores aktivitet har, som langt størstedelen af IMCCs aktiviteter, også været slået ud af kurs af pandemien. Derfor var temaet for meget af vores diskussion og vidensdeling netop hvordan man agerer som aktivitet, når ens primære opgave ikke længere kan føres ud i livet som vanligt. Forskellige landes SCORE repræsentanter fortalte om de initiativer og kampagner, de havde kørt for at holde aktiviteten oppe, som bl.a. advocacy af forskning og research exchanges, hvordan man får fakultetet til at anerkende ens frivillige arbejde og hvordan man på længere sigt kan adaptere ens aktivitet til en virtuel verden – i vores tilfælde via virtuelle research exchanges.

Derudover brugte jeg det meste af tiden med den dejlige danske delegation, og vi diskuterede bl.a. de ting vi havde oplevet på sessions eller de mere presserende ting der skulle stemmes på de kommende dage. Det var en total life saver at have så engageret og kompetent en delegation, som man lige kunne vende alt fra tunge IFMSA-relaterede gøremål til zoom-udbrændthed og dagligdagens kvaler med – og hvor ville det dog ha’ været dejligt, at have været afsted på fysisk møde … men det må blive en anden gang!

Camilla Skadhauge

NORE, studerer medicin med industriel specialisering i Aalborg

Jeg var til mit første March Meeting i marts 2021, hvilket var en rigtig god oplevelse. Selvom alt foregik online, kom jeg derfra med en masse nye idéer til hvordan vi kan forbedre vores aktivitet.  Derudover var det også rigtig spændende at lære mere om IFMSA, og hvordan det hele foregår. Jeg fik sat ansigt på mange af dem, som jeg arbejder sammen med på internationalt plan. Men det allerbedste var at være en del af den danske delegation. Vi havde nogle rigtig spændende NMO hours og meget hyggelige sociale arrangementer på trods af det online format. Jeg håber, på at kunne komme med på flere internationale møder fremover.

Aktiviteter på IFMSA GA’s

På GAs er der Exchange Fair, Scientific Poster Fair og Activities fair!

Maskotter

Langt de fleste lande har en sød maskot, som altid er med på møderne. Maskotterne er med delegationsdeltagerne under deres session-deltagelse og til plenaries. Der er en fantastisk underholdende tradition for at stjæle hinandens maskotter i løbet af møderne, og der opstår til tider større forhandlinger for at få sin maskot igen. 

Maskotten hos IMCC Danmark er den sødeste lyserøde sæl også kaldet IMCseal. 

 

Activities Fair

På Activities Fair afholdes en slags messe, hvor studerende fra alle medlemsorganisationer kan præsentere deres projekter eller aktiviteter med en stand. I sin stand kan man dele flyers, slik, informationsmateriale ud afholde en lille aktivitet, mens man præsenterer sit projekt med f.eks. posters. Derudover er der rig mulighed for at gå på eventyr blandt de andre organisationers gode ideer og spændende projekter. 

 

Exchange Fair

Ligesom Avtivities Fair er dette en slags messe, som foregår for medlemsorganisationer, der afholder Exchanges/udveksling. Her mødes hhv. nationale ansvarlige (National Officers) i Exchange og Research Exchange for at forhandle kontrakter til den kommende udvekslingssæson – og der er tale om deciderede forhandlinger, for der er fart på for at nå alle og især at nå de populære udvekslingslande. 

 

Vil du læse mere om de tidligere delegationer? Tjek dem ud her

MM 2019 Video

Se med og få en lille forsmag på IFMSA-feeling til de internationale møder

PRE-GA

Før hver General Assembly mødes ca. 300 studerende for at deltage i forskellige workshops og blive bedre til netop deres frivillige arbejde!

Man kan fx deltage i 3-dages workshop om Global Health Advocacy, Training New Trainers, Training New Exchange Trainers, Training Advanced Trainers, Advocacy, aktivitetsøkonomi og PR-kursus.

Post-GA

Efter hver General Assembly eller Regional Meeting i IFMSA er der en frivillig, selvbetalt tur som værtslandet står for. Det giver muligheden for at de delegerede kan rejse rundt med de nye bekendtskader fra IFMSA efter mødet og rigtig få slappet af og hygget inden turen går hjem til hverdagen igen.

Så hvad venter du på?

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere