Vælg en side

IMUNZI

Hvad er IMUNZI?

IMUNZI er et partnerskabsprojekt, der blev startet i 2014. Projektet består af tre organisationer: United Children of Africa (UNICA), Zimbabwean Medical Students Association (ZiMSA) og International Medical Coorporation Comittee (IMCC). Indtil
udgangen af 2018 har IMUNZI bestået i lokal peer-to-peer uddannelse om HIV-problematikken i Harare og i den nordvestlige provins omkring Victoria Falls, hvor HIV-prævalensen har været oppe på 25%. I 2019 fik vi godkendt en udvidelse af vores projekt, så det nu også indebefatter mental sundhed. Vi arbejder således med sammenhængen mellem en HIV-diagnose og unges mentale sundhed, herunder emner som stigmatisering, diskriminering, ensomhed og depression. Undervisningen foregår stadig som peer-to-peer undervisning. Medicinstuderende fra de tre største byer i Zimbabwe tager til Victoria Falls, hvor de underviser lokale unge (Youth Ambassadors) i at undervise andre børn og unge i lokalområdet. Her er særligt fokus på interaktiv læring og læring igennem lej samt på at skabe et miljø, hvor der er plads til at fortælle om sine bekymringer og egne erfaringer.

På grund af corona-situationen, har vi som de fleste andre været nødsaget til at omlægge en del af vores aktiviteter i Zimbabwe. Meget undervisning har foregået online, der er blevet lavet en app, ligesom vi også har brugt meget energi på informering om de særlige tilstande i forbindelse med nedlukningen i Zimbabwe. Her har vi særligt haft fokus på de gældende retningslinjer med mundbind og afstand, men også prøvet at modkæmpe den ensomhed, der kan opstå med sådan en nedlukning igennem forskellige onlineWhatsApp-grupper. IMUNZI har derudover deltaget i radioprogram i Zimbabwe, været med i en TV-udsendelse, og der er lavet en stor WhatsApp-gruppe hvor deltagerne kan udveksle tekst(chat), memes, lydspor og billeder om tema, der ellers ikke italesættes. Arbejdet holdes kontinuerligt kørende i Zimbabwe af vores samarbejdspartnere, hvilket også betyder at IMCC-gruppens administrative arbejde kan fortsætte fra Danmark til trods for COVID og rejse-restriktioner.

Vil du være med?

I IMUNZI i Danmark kan du være med til at udvikle projektet og danne rammerne for, hvordan projektet skal køre videre i fremtiden. Har du en idé, så er der helt sikkert mulighed for det i IMUNZI. Vi har bl.a. fokus på budgetter og økonomi, projektstyring, ledelse, kommunikation på tværs af aktiviteter i IMCC, rekruttering, frivilligpleje (=snacks), SoMe osv. Lyder det som noget for dig, er du altid velkommen til at kontakte os!
Få mere information om IMUNZI her:
https://imunzi.wixsite.com/imunzi eller www.imunzi.org.zw/
Instagram
Facebook
Mail: imccimunzi@gmail.com  

Eller se vores korte film om partnerskabet: https://www.youtube.com/watch?v=KgRQg833hv8 

National aktivitetsleder: Anna Juul Christensen
National Økonomiansvarlig: Sidsel Gurholt Pedersen
International koordinator: Rikke Dyrbjerg

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere