Vælg en side

Dissektionsturen 2024

 

IMCC har arrangeret dissektionsture for medicinstuderende i mere end 50 år, og igen i 2024 bliver det muligt at dele denne unikke oplevelse med andre medicinstuderende, når turen går til Brno i Tjekkiet!

Dissektionsturen er en fantastisk mulighed for at få et mere dybdegående kendskab til menneskets anatomi og dissektionsteknikker, som også er brugbare, når man kommer hjem igen. Derudover er man garanteret to hyggelige uger i solen sammen med en masse nye studiekammerater fra hele landet.

Hvem kan komme med på turen?

Du kan komme med på turen, hvis du er medicinstuderende på Aarhus, Odense, Aalborg eller Københavns Universitet eller læser medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet. Studerende fra alle semestre kan deltage, men typisk er deltagerne studerende på den første del af bacheloruddannelsen. Der er samlet plads til ca. 40 studerende, og pladserne fordeles rimeligt mellem universiteterne.

Formål med turen

  • At give deltagerne mulighed for to ugers intensiv dissektion og fordybelse i menneskets anatomi under vejledning af kompetente undervisere
  • At give deltagerne mulighed for at opleve tjekkisk kultur og få et indblik i studielivet i udlandet
  • At give deltagerne mulighed for at nyde sommeren i godt selskab med andre medicinstuderende med de samme interesser

Dissektion

I forbindelse med dissektionen vælger man inden afrejse, hvad man ønsker at dissekere undervejs på turen (OE, UE eller truncus). Dissektionen foregår på hverdage, hvor der dagligt er fire timers dissektion fra 8.00 til 12.00. Kurset har ca. ti dissektionsdage. Som deltager plejer man derfor at have meget god tid til at fordybe sig i de strukturer, som man dissekerer, hvilket klart er en af turens helt unikke karakteristika.

Dissektionen foregår i velegnede lokaler under professionelle forhold. 

Der tages fra undervisernes side forbehold for, at man som deltager ikke nødvendigvis har modtaget undervisning i anatomi eller dissektion før.

Teoretisk undervisning

Undervisningen varetages af tjekkiske professorer, som alle er yderst kompetente og dygtige til engelsk. I Tjekkiet anvendes nomina anatomica

Den teoretiske del af undervisningen består bl.a. af anatomiske demonstrationer varetaget af professorerne. Disse ligger typisk fra kl. 13.00 og afholdes ca. to gange ugentligt. Universitetet i Brno er desuden i besiddelse af interessante, historiske præparater, som den ene af professorerne har beskæftiget sig meget med og derfor typisk holder et spændende oplæg om.

Det kan anbefales at tage sine lærebøger med hjemmefra til opslag og lignende undervejs i dissektionen. Til dissektionskurset er der ikke forudbestemt noget pensum, som skal nås. Det giver deltagerne mulighed for at lave en mere  indgående dissektion, hvor finere og skrøbeligere strukturer kan blotlægges. Det er en behagelig arbejdsform, som bidrager til en større og mere dybdegående forståelse af anatomien.

Udflugter og fritid

Dissektionsturens socialprogram er rigeligt og veltilrettelagt. Det består bl.a. af udflugter, fællesspisning, vinsmagning og hvis vejret er godt (hvilket det tjekkiske juli-vejr klart overvejende er) ture til et nærtliggende friluftsbad. 

Der er tradition for, at deltagerne bruger en stor del af tiden uden for dissektionen sammen. Ligesom man selv frit kan vælge, om man ønsker at deltage i dissektion og de anatomiske demonstrationer, er det også valgfrit, om man ønsker at tage med på de arrangerede ture. Herudover vil der være mulighed for at deltage i hverdagsarrangementer og udforske Brno efter eget ønske. 

Hvad koster det?

Prisen for turen er samlet 8000 kr., hvilket også dækker over et administrationsgebyr samt depositum på 1000 kr. Depositum betales ved tilmelding og senest 15. april 2024.  De resterende 7000 kr. indbetales senest 15. maj 2024. Betingelserne findes på tilmeldingsblanketten på IMCC’s hjemmeside.

I prisen indgår: 

  • Transport Danmark-Tjekkiet tur-retur
  • Transport i Tjekkiet (bus-/sporvognskort i Brno) 
  • Danske undervisere på turen
  • Fakultetsgebyr
  • Leje af lokale, udstyr, undervisning ifbm. dissektion på universitetet
  • Logi i Brno
  • Sociale udflugter

Rejseforsikring er ikke inkluderet, så du skal være opmærksom på, at du er dækket af din egen forsikring.

Hvordan foregår tilmeldingen?

Tilmeldingen sker på IMCC’s hjemmeside. Man skal være medlem af IMCC for at tilmelde sig turen. Dette koster et symbolsk beløb per år (95 kr). Når man er logget ind på sin medlemsprofil kan man under “Events” se en række begivenheder, man kan tilmelde sig.

Vi åbner for tilmeldingen til Dissektionsturen den 1. marts.

Når pladserne er fyldt op, kan man fortsat tilmelde sig og således blive skrevet på ventelisten.

 

Tilmeldingsfrist: 15. april 2024 (depositum på 1000 kr betales)

Betalingsfrist: 15. maj 2024 (restbeløb betales)

Spørgsmål til tilmeldingen kan stilles på Facebookgruppen eller via e-mail: 

E-mail: dissektionstur@imcc.dk

Facebookprofil: Dissektionsturen IMCC 

Facebookbegivenhed: Dissektionsturen 2024 

Instagram-profil: @dissektionsturen_imcc

I er meget velkomne til at kontakte os med eventuelle spørgsmål omkring turen!

Vi glæder os til at rejse med jer!

Johannes og Agathe, arrangørerne 2024

 

 

 

 

 

Dissektionsturen 2024 er støttet af Orifarm og Lægernes Pension & Bank

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere