Vælg en side

Sundhedsfremme i Rwanda

IMCC Rwanda er et samarbejde mellem medicinstuderende i Rwanda og studerende i Danmark. Sammen arbejder vi for at fremme folkesundheden i Rwanda og styrke vores partnerorganisation MEDSAR (Medical Students Association of Rwanda).

IMCC Rwanda har base i København og har aktuelt studerende medlemmer fra Medicin (KU), Statskundskab (KU), Security Risk Management (KU) og Politik og Forvaltning (RUC). Projektet bliver finansieret og monitoreret fra Danmark, hvor det er frivillige i Rwanda, der implementerer projektet og dets mål. 

Vi arbejder tæt sammen med de unge medicinstuderende i Rwanda, der er en stor del af at beslutte, hvordan vi bedst kan styrke og udvikle lokalsamfundet gennem projekterne. Vores arbejde handler i stor grad om at kapacitetsopbygge ved at uddelegere ansvar og opgaver – herunder støtter vi op om MEDSARs arbejde gennem sparring, dialog og tiltag, der kan forbedre arbejdet lokalt. 

Vores samarbejde med MEDSAR går tilbage til 2004, hvor vi havde vores første projekt sammen om HIV/AIDS. Sammen har vi bl.a. også haft øvrige projekter om livsstilssygdomme, prævention, seksuel og reproduktiv sundhed, og udviklet MEDSAR som en selvstændig, demokratisk og sundhedsfremmende NGO i Rwanda. 

 

FN’s 17 Verdensmål (SDG)

IMCC Rwanda arbejder for bæredygtighed gennem implementering af et udvalg af FN’s 17 Verdensmål (SDG). Vi inkorporerer det i vores løbende projekter og samarbejde mellem IMCC og MEDSAR.

Verdensmål 3 ”Sundhed og trivsel”: Vores projekter har generelt til formål at forbedre sundhedsvilkår, både hvad angår institutioner og personlig sundhed. Dette indebærer både lige adgang til sundhed samt information om sundhed og hygiejne.

Verdensmål 17  ”Partnerskaber for handling”: Vi arbejder med en anerkendelse af, at ligeværdige partnerskaber og samarbejde er fundamentet for at få institutioner og organisationer til at opnå deres mål, især på tværs af grænser/kulturer.

Dertil verdensmål 5 om at sikre ligestilling mellem kønnene, og verdensmål 10 om at sikre mere lighed globalt. 

 

Nyt projekt i 2024

Aktuelt er vi undervejs med et nyt projekt, der starter i 2024.

 

Vil du være med?

Hvis du synes vores gruppe lyder spændende, og hvis du vil være med til at gøre en forskel, så send os en mail på imccrwanda1@gmail.com.

Du kan også følge vores arbejde på Facebook eller Instagram på IMCC_Rwanda eller følge vores partnerorganisation MEDSAR på deres hjemmeside her og X her 

Youth Education Activities on Sexual and Reproductive Health and Rights Project 2019-2023
Indtil slutningen af 2023 arbejdede vi på projektet “Youth Education Activities on Sexual and Reproductive Health and Rights Project”. Projektet havde til formål at sprede og forbedre information om især unges kendskab til seksuelle vaner, hygiejne og grænser.

Vi arbejdede i projektet for at:

  • Modvirke utilsigtede graviditeter i Rwanda
  • Udbrede tilstrækkelig information om menstruel hygiejne
  • Skabe lige adgang til ”Sexual Reproductive Health (SRH)”-information

Projektet bestod i et online preparatory study (pga. COVID-19), her etablerede MEDSAR kontakt med repræsentanter fra NGO’er og eventuelt øvrige institutioner (forvaltninger, sygehuse, ministerier etc.). Derfra fulgte flere forskellige besøg i Rwanda for at monitorere projektet og udveksle erfaringer. Projektet blev afsluttet med et besøg i november/december 2023.

Vi indhentede erfaring fra bl.a. partnerskabsprojektet Rwandan Health Education Project forløb fra februar 2011-2013. Dets primære fokus var på seksualundervisning af bl.a. unge i high schools. Vi havde to ungdomslederprojekter tilknyttet med fokus på projekthåndtering og advocacy samt udarbejdelse af ansøgninger. 


Tidligere projekter

2004: Pilot project – Project management and HIV/AIDS.

2006: Pilot project – Training of trainers in family planning.

2006: Pilot project – Conflict management and human rights.

2006-2008: Organizational development project (ODP) – Organizational development and poverty reduction amoung young people in Southern Province of Rwanda.

2008: Pre-appraisal – Health and human rights.

2008-2010: Organizational development project (ODP) – Improvement of health and human rights in the Southern Province of Rwanda through strengthen the organizational structure of MEDSAR.

2010: Preparatory study – Focused on lessons learnt in the evaluation of the ODP.

2010: Partnership development project – Revision of partnership agreements and project planning.

2011-2012: Partnership project – Capacity building through Rwandan Health Education Project (RHEP)

2014-2016: Partnership project – Sexual education and family planning.

2016: Partnership development project – Common vision for future projects

2017-2019: Partnership project – Youth education on NCDs.

2019-2023: Youth Education Activities on Sexual and Reproductive Health and Rights Project

2024-

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere