Vælg en side

IMCC Palestine

Vores hjerter brænder for Palæstina. IMCC Palestine er en frivillig projektgruppe på Panum med 5 år på bagen. Vi er frivillige universitetsstuderende på læge- og Global Health-uddannelsen.

I Palæstina arbejder vi sammen med vores lokale partnerorganisation, Shahed, med støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Vores tiltagende nære partnerskab med Shahed startede i 2014 på et besøg i Nablus. Vores fælles mål er at styrke ungdommen i Palæstina gennem kompetenceopbyggende og sundhedsfremmende projekter. Vi arbejder og er organiserede ud fra demokratiske principper såsom gennemskuelighed, fladt lederskab og ligestilling mellem kønnene.

Vi arbejder for, at unge palæstinensere bliver en drivende kraft for den forandring, de ønsker at se i samfundet. Shahed er eksperter i deres lokale kontekst. IMCC Palestines rolle i Palæstina er derfor primært kapacitetsopbygning af Shahed samt rådgivning og støtte i sundhedsfaglige projekter.

I Danmark arbejder vi for at oplyse om den sociale og sundhedsmæssige virkelighed i Palæstina. Vi bidrager til en nuanceret forståelse af landet.

Hvad gør vi?

Kapacitetsopbygning af unge palæstinensere er nøglen til et styrket civilsamfund. På en række projektbesøg siden 2014 har IMCC Palestine sammen med Shahed faciliteret workshops inden for projektstyring, lederskab, projektmonitorering og sundhedsfaglige emner såsom livsstilssygdomme, psykiske sygdomme og reproduktionsmedicin. Dertil deltager vi sammen med vores partnere i kompetenceopbyggende kurser i Danmark arrangeret af DUF. Vi arbejder efter en “Training of trainers”-metode for at sikre et varigt og effektivt resultat; dette års elever bliver, populært sagt, fremtidens ledere.

Der er ringe viden og dårlig adgang til sundhed i de marginaliserede områder i Palæstina. I 2017 førte vi sammen med Shahed en sundhedskampagne med fokus på “non-communicable diseases” (NCDs), heriblandt diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft. Kampagnen foregik i Nablus’ gamle bydel, som også på sundhedsfronten er marginaliseret.

Aktuelt er vi i den implementerende fase af vores hidtil største projekt. Projektet har til formål at bekæmpe det stigende sundhedsmæssige problem med livstilsygdomme i Palæstina. Sammen med Shahed afholder vi events, ungdomsklubber og en stor mediekampagne. Med disse aktiviteter sætter vi fokus på sund livsstil, tidlige symptomer samt rettigheder og adgang til behandling. Derved giver projektet en større forståelse af sygdommen, en tryg platform for de unge til at engagere sig i en sundere livsstil samt en række redskaber til at tage vare på sit helbred. Projektet strækker sig indtil sommeren 2020.

I Danmark deler vi vores viden og kærlighed til Palæstina med jer. Vi tror, at en forandring starter med en forståelse af udgangspunktet, hvorfor oplysningsarbejde i Danmark er essentielt for vores virke. Vi holder filmaftener, debatter og foredrag om emner som “frivilligt arbejde i Palæstina”, “hverdagslivet under besættelsen” og “børns vilkår”. 

Vil du være med?

Vores projekter er velegnede til studerende, der har erfaring med eller interesse for Palæstina, sundhed, udviklings- og organisatorisk arbejde. Hvis du er interesseret i at høre mere, eller blive en del af gruppen, skal du kontakte:

National aktivitetsleder:
Anne Nørskov – email: palestine@imcc.dk

Lokal aktivitetsleder:
Helena Wodschow – email: palestine@imcc.dk
Økonomiansvarlig:
National Økonomiansvarlig – email: palestine-economy@imcc.dk

Besøg vores facebook-side for løbende opdateringer om vores arbejde.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere