Vælg en side

Tryghedsudvalget

Formålet med Tryghedsudvalget er at sikre, at IMCC’s medlemmer har en platform, som de kan kontakte i tilfælde af, at der skulle opstå utrygge situationer eller uhensigtsmæssige hændelser i IMCC-regi.

Som repræsentant i Tryghedsudvalget (tryghedsrepræsentant) anses man således som en ’trivselsambasadør’ for IMCC’s medlemmer. Det betyder, at de besidder en neutral position, hvis der skulle opstå konflikt eller uhensigtsmæssige hændelser, som kræver mægling eller sparring fra et eller flere af IMCC’s medlemmer.

Tryghedsudvalget anses som et selvstændigt nationalt udvalg i IMCC.

Hvem er tryghedsrepræsentanter i IMCC? 

IMCC har 2 tryghedsrepræsentanter, som er valgt for en 2-årig periode fra 2023: Kristine og Frederikke, som begge har mange år på bagen med at skabe trygge rammer for IMCC’s frivillige.

Du kan læse mere om Kristine og Frederikke, og hvordan du kontakter dem herunder: 


Kristine Valeur, 29 år, Tryghedsrepræsentant

Hej, jeg hedder Kristine og er en del af IMCCs Tryghedsudvalg. Jeg har selv haft fornøjelsen af at være frivillig i IMCC gennem en hel studietid plus det løse, hvor jeg både i aktivitetsgrupper (i Bamsehospitalet & Sund Krop frem til 2019) og i landsbestyrelsen (frem til 2021) har fået indblik i hvor vigtigt, det er, at vi trives og har det godt i vores frivilligengagement. Derfor er jeg glad for at få muligheden for at bidrage til et godt frivilligmiljø i IMCC, idet vi i Trygshedsudvalget kan bistå nuværende frivillige med sparring om bla. frivilligtrivsel og konflikthåndtering. Vi er i Trygshedsudvalget til for jer, så tøv ikke med at skrive til os – intet er for stort eller småt til sparring i udvalgets lukkede rum. Vi har tavshedspligt.”

Har du brug for at komme i kontakt med Kristine? Så send en mail til tryghed@imcc.dk eller ring/sms på 20856587.

Frederikke Bach, 27 år

Mit navn er Frederikke, og jeg er en del af IMCC’s Tryghedsudvalg. Jeg startede i IMCC i 2017, hvor jeg var frivillig i NorWHO og UAEM. Siden da har jeg været en del af Internationalt Udvalg, Politisk Udvalg og Landsbestyrelsen. 

Min tid i IMCC har givet mig så mange sjove oplevelser og meningsfulde udfordringer. Det håber jeg på at give videre ved at bidrage til at jeres tid i IMCC bliver så god som muligt. I frivillige varetager så mange opgaver af både faglig og social karakter, og fællesskabet er jo netop dét, som er med til at gøre IMCC fantastisk – derfor er det så vigtigt, at vi værner om det. 

Som frivillig kan man opleve stå i situationer, hvor man kan få brug for en livline. Jeg håber, at vi med Tryghedsudvalget kan sikre at der altid er et sikkerhedsnet under jer; en garanti for at man aldrig står alene med sine oplevelser eller dilemmaer. 

Vi står altid til rådighed for at hjælpe jer godt videre!

Har du brug for at komme i kontakt med Frederikke? Så send en mail til tryghed@imcc.dk eller ring/sms på 28900107.

Hvad indebærer rollen som repræsentant i tryghedsudvalget?

En tryghedsrepræsentant i IMCC svarer til en tillidsrepræsentant, der varetager medlemmernes trivsel og repræsenterer dem – uanset hvilken status medlemmet har i organisationen.

Hvad kan jeg bruge tryghedsrepræsentanterne til?

Tryghedsudvalget vil i fællesskab hjælpe IMCC’s medlemmer med fx, at:

  • Mægle i mindre konflikter mellem andre frivillige
  • Tage imod anonyme henvendelser om mistrivsel og guide de involverede efter bedste evne
  • Stå til rådighed for sparring med medlemmer, der ønsker rådgivning i trivselsanliggender
  • Tilbyde at fungere som mødeledere ved konfliktfulde møder efter aktiviteternes ønsker
  • Tilbyde fysiske, online og telefoniske sparringsmøder, hvis et medlem har behov for en snak

Hvordan udvælges tryghedsrepræsentanterne?

Tryghedsrepræsentanterne udvalget efter en åben ansøgningsproces af IMCC’s landsbestyrelse. Kandidaterne vælges med omhu. Det efterstræbes, at IMCC’s trygheds- og trivselsrepræsentanterne har kendskab til organisationen, kulturen og dens organer, og har organer, har en vis robusthed. Samtidig må tryghedsrepræsentanten ikke besidde særlige ansvarsposter i lokale aktiviteter, lokalbestyrelser eller sidde i landsbestyrelsen. Dette sikrer en vis neutralitet i tilfælde af behov for mægling i konflikter.

Et fælles Tryghedsudvalg

Repræsentanterne i Tryghedsudvalget er en del af et udvalg, der sikrer tryghed og tillid på tværs af IMCC’s medlemmer og interne organer. Tryghedsrepræsentanten indgår i et sparringsfællesskab med øvrige repræsentanter.

Kontakt til landsbestyrelsen:
Bolette Kramer Aagaard:  bolette@imcc.dk/29628064

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere