Vælg en side

Mellem d. 11/4-24/4 har det været muligt at gå på opdagelse i udstillingen Heldig med dit helbred“ produceret af studenterforeningen, Universites Allied for Essential Medicines (UAEM), som er en del af organisationen IMCC. Udstillingen finder sted på dokk1, og sætter gennem to hovedværker fokus på Neglected Tropical Diseases (NTD´s) på dansk: Oversete Tropesygdomme og adgang til essentiel medicin.

Hvilken sygdom tror du denne myg overfører? Malaria? Det tænker de fleste, men myggen her overfører faktisk dengue feber, som er en NTD. Værket skal sætte fokus på oversete tropiske sygdomme, men hvorfor er det vigtigt?

Det andet værk sætter fokus på Access to Medicines (Adgang til medicin), et begreb der henviser til muligheden for at få livsnødvendig medicin. På udstillingen kan der bl.a. opleves en videoinstallation, der har til formål at skabe opmærksomhed omkring dette emne. Adgangen til medicin er især en udfordring i lav- og mellemindkomstlande, hvor priser og opbevaringsforhold skaber et tilgængelighedsproblem. Der er stor ulighed mht. adgang til medicin når verdensdele sammenlignes. Medicinen kan være for dyr til at alle kan betale den, den kan være udviklet på en måde så den ikke kan opbevares i varmere lande, eller medicinen kan slet ikke være udviklet.