Store Sundhedsdag

Fredag den 4. maj 2018 tog 65 glade IMCC’er til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) for at fortælle om mange forskellige aspekter af sundhed. NGG rummer alle klassetrin fra indskolingen til og med gymnasie og HF, og alle 700 elever fik i løbet af denne dag indblik i sundhed for børn og unge.Store sundhedsdag redigeret

Bamsehospitalet gav børnene i 0. og 1. klasse en legende indføring i, hvordan det er at komme i kontakt med sundhedsvæsnet. Sund Krop fortalte til klassetrinene fra 2. til 5. klasse. Samtlige 6. klasser på NGG fik fornøjelsen af Førstehjælp For Folkeskoler, og Sexekspressen gav kvalificeret input til alle 8. klasser og 1.G’ere.

Psykobs underviste 1. HF i psykiatriske lidelser, og de to samfundsfaglige 2. G klasser fik orientering fra Bæredygtig Undervisning. Endelig fortalte Donaid om organdonation til alle 1. G’ere, naturvidenskabelig 2.G plus samtlige 1. HF’ere.

Rektor Claus Campeotto kalder initiativet en ”Danmarkssensation” og skriver bl.a. på sin blog under overskriften ” Næring til læring går gennem sunde vaner og trivsel”: ” Enhver skole har et stort ansvar, når børn skal lære om sunde vaner. På Store Sundhedsdag er vi med til at fremme elevernes viden om sundhed, og de frivillige står klar til at besvare nogle af de spørgsmål, der ofte banker på i netop den alder, eleverne er i.” Rektors blog kan findes her

Det var på alle måder en mindeværdig dag, som forhåbentlig kan give inspiration til lignende arrangementer andre steder i Danmark.

Lokalpressen bragte en udførlig beretning fra dagen, som kan læses her 

Initiativet kom fra Nikoline Møller Lynnerup, som selv er tidligere elv på NGG, og Arbejdsgruppen, som fik det store arrangement til at klappe, bestod af: Andreas Katsimigas og Marie-Louise Bertelsen fra Sexekspressen. Liv Halstad, Ida Cintin, Regitze Svensson, Julie Heegaard, Sasha Kyhnæb og Nikoline Møller Lynnerup fra Bamsehospitalet & Sund Krop. Hadi Chaachouh og Denise Nartey fra PsykOBS. Cecilia Emborg Frøslev-Nielsen, Amalie Hartvig Pall og Charlotte Havelund fra Donaid. Philip Bonde fra FFF. Frederik Brainin fra IMCC Bæredygtig Undervisning.