Vælg en side

Af Rikke Trøjborg, TAMIDA

Hvorfor IMCC?

Jeg har gennem længere tid ønsket at være frivillig og arbejde med sundhed. IMCC giver mig mulighed for begge dele. Der findes mange organisationer i Danmark, men for mig faldt valget på IMCC, fordi organisationen er meget jordnær og håndgribelig. Ny som gammel har indflydelse på, hvad vi laver af sundhedsfremmende arbejde – og det er rigtig fedt! Gennem IMCC føler jeg, at jeg gør en forskel, fordi vi er en stærk og kompetent organisation. Jeg har gennem min tid i IMCC styrket mine kompetencer i både PR og Marketing samt projektstyring, økonomi og ledelse.

Hvorfor så lige TAMIDA?

TAMIDA er et spændende projekt. Viden om seksuel sundhed og rettigheder er et emne som berører alle før eller siden. I Tanzania er situationen dog den, at ikke alle har lige adgang til viden herom. Derfor laver vi et vigtigt stykke arbejde i at undervise børn og unge, så de er klædt på til voksenlivet, har kendskab til egen krop og ved hvordan man siger fra. Vores arbejde i TAMIDA er relevant og vi arbejde ud fra nogle principper om bæredygtighed, jeg kan stå indenfor. At stifte bekendtskab til en anden kultur har ligeledes gjort mig mere åben og givet mig større forståelse og accept.

Hvad får du ud af at være med i TAMIDA?

At være med i TAMIDA giver mig praktisk erfaring med projektarbejde. Som leder af aktiviteten vokser og udvikler jeg mig med opgaven og mærker hvordan ansvaret bliver lettere at håndtere dag for dag. Jeg har gennem en længere periode været ansvarlig for PR og marketing i aktiviteten, hvilket har udvidet min horisont ift. kommunikation med relevante stakeholders, afholdelse af workshops og interaktion på sociale medier. At være med i TAMIDA har også givet mig blod på tanden i forhold til at arbejde videre med seksuel og reproduktiv sundhed i min fremtidige karriere.

Lokal forankring

Udover at være lokal forankret i Dar es Salaam, har vi i TAMIDA også et stærkt fællesskab med de andre partnerskabsprojekter i IMCC. Med dem har vi skabt Bæredygtig Undervisning, hvor vi besøger landets gymnasier og underviser i frivillighed og bæredygtighedsprincipper såsom Do-No-Harm. Flere unge står overfor et eller flere sabbatår, hvor lysten til at arbejde som frivillig i udviklingslande melder sig. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at fortælle unge mennesker om, hvordan de bedst muligt gør deres tid som frivillig bæredygtig. Med bæredygtighed mener vi, at lokal forankring skal forekomme, for at hjælpen bliver til selvhjælp således at den lokale befolkning styrker deres egen kapacitet til at videreføre et solidt projekt.

Udtalelse fra TAMIDA Chairperson og Co-chair:

Faith: TAMIDA is a youth lead partnership  project between Tanzanian Medical students and IMCC Denmark reaching out for Secondary school students in Tanzania, to teach and discuss about Sexual and Reproductive Health and Rights. TAMIDA brings youth together to discuss matters about their sexual health and gender that could not be discussed with Parents or friends. TAMIDA has been giving guidance to teenagers about sexual health through discussion with medical students to make sure the teenagers get the best advice.

Anwar: In a community where talking about sex is a taboo, TAMIDA give peer education to secondary school students about SRHR. This makes the students know more about their own bodies, have planned pregnancies and protect themselves from the STIs prevalent in the society“

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere