Vælg en side

Af Anna Berg Hansen

Jeg hedder Anna og jeg har været aktiv i IMCC i mere end 4 år.

Jeg har allermest været med i Sexekspressen, et projekt i IMCC der arbejder med ung-til-ung seksualundervisning. Jeg har selv undervist mellem 20 og 30 klasser i 7.-10. klasse og den undervisning, vi giver er noget, jeg personligt er utrolig stolt af.

For os handler det ikke om kun at kunne sætte et kondom på en agurk.  Eleverne skal reflektere og diskutere, hvad der er vigtigt for dem. Samtidig med at vi underviser i anatomi og seksuelt overførte sygdomme taler vi også om alt lige fra samtykke, porno, kropsidealer til seksualitet og sociale medier. Vi møder eleverne i øjenhøjde og gør altid en dyd af at få dem aktiveret så meget som muligt. De fleste frivillige kommer fra medicinstudiet, men vi har mange medlemmer fra bl.a. psykologi, sociologi og sygeplejeuddannelsen, som bidrager med helt nye perspektiver på sundhed og psyke i undervisningen.

Derudover blev jeg for to år siden valgt ind i lokalbestyrelsen i København, hvor jeg har været med til at samle de frivillige til sociale og faglige events, rekrutteret nye medlemmer og lært en masse nye frivillige på tværs af aktiviteter, interesser og studier.

De mange timer, jeg har lagt i IMCC de seneste år er kommet mange gange igen. Før jeg kom med i IMCC havde jeg aldrig lavet noget frivilligt arbejde, men IMCC har en inkluderende kultur, hvor man hurtigt kan blive ansvarlig for noget og der er altid masser af gode råd og opbakning til menige medlemmer, der vil hjælpe med noget organisatorisk. Jeg har næsten fra dag ét været med til at arrangere julefrokoster, uddannelsesseminarer, kampagner og meget mere. Jeg har fået meget mere selvtillid, lederevner og ikke mindst venner for livet af mit engagement i IMCC.

Det smukke og unikke ved IMCC er, hvor bredt vi favner i aktiviteterne. Jeg har selv mest bidraget til sundhedsfremme i kraft af god seksualundervisning i Danmark, men jeg er en del af noget større, hvor andre arbejder for lige adgang til medicin for alle, lighed i sundhed i Danmark og bæredygtig udvikling i det globale syd. Det er lige præcis derfor, jeg stadig er begejstret for IMCC efter 5 år som frivillig.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere