Vælg en side

Af Kamilla Lanng, ens.sundhed​

I ens.sundhed arbejder vi for at skabe bedre sundhed for nydanskere, ved bl.a. at undervise i det danske sundhedssystem på sprogskoler og væresteder, og ved politisk engagement.

Jeg er frivillig fordi jeg synes ulighed i sundhed er dybt uretfærdigt, og et alt for stort problem i Danmark, og i ens.sundhed har jeg mulighed for at gøre noget konkret for denne ellers meget omfangsrige problemstilling. Derudover er jeg frivillig fordi jeg godt kan lide at undervise og ikke mindst på grund af de vildt gode og inspirerende mennesker, jeg har lært at kende derigennem både mine medfrivillige, men også alle de nydanskere vi møder.

I ens.sundhed har jeg lært en masse om at kommunikere på tværs af sprog og kulturer, og om hvilke udfordringer, der kan være når man kommer som ny til Danmark. Jeg har lært om ledelse, fortalervirksomhed og så har jeg lært rigtig meget om projektopstart og udvikling. Da jeg startede i ens.sundhed var det nemlig en meget ny aktivitet og der var ikke noget “vi plejede” og derfor har vi utallige gange kastet alle bolde i vejret og spurgt “Hvad skal vi nu?”, “Kan vi gøre det her på en anden måde?” og altid “Kan vi gøre det her bedre?”. Det tror jeg er noget helt unikt ved IMCC som organisation, at vi  frivillige har så meget ansvar i projektudvikling, og at det altid er drevet og ledet af vores kompetencer og motivation, det er fantastisk lærerigt og sjovt at få lov at være med til!

Lokal forankring:

Ens.sundhed er en del af “integrationsnetværket”, det er et sparringsfællesskab for alle aktører, der arbejder med integration i Aarhus Kommune. Heri har vi fundet mange nye samarbejder, både i forhold til undervisning og politisk enighed, og på den måde har ens.sundhed udviklet sig igennem integrationsnetværket. Sparringen og samarbejdet i netværket, er med til at sikre at det arbejde vi laver i ens.sundhed er tilpasset de lokale behov.

I ens.sundhed arbejder vi sammen med vores medaktiviteter i IMCC Aarhus, mens vi er specialiseret i undervisning og dialog med en bestemt målgruppe, er mange af vores med-IMCC-Aarhus’ere specialiseret i et bestemt emne. Derfor har vi bl.a. brugt KostMo’s specialviden til udvikling af nye undervisningsoplæg og haft Førstehjælp For Folkeskoler med ude at undervise.

Udtalelser fra samarbejdspartnere:

 Marcus Juhl, udviklingsmedarbejder Aarhus Kommune, hvor vi har undervist på “sundhedsture” for nyankomne flygtninge og indvandrere:

“ens.sundhed giver undervisning og oplæg som indeholder professionalisme pga. de frivillige sundhedsfaglige baggrund. Samtidig er i øjenhøjde med målgruppen, hvilket er utrolig vigtigt.”
“Ens.sundhed er bare super dygtige formidlere og formår at inkludere flygtninge og indvandrere i deres undervisning. Derudover kan de op- og nedskalere i forhold til kursister og deltagernes sproglige niveau. Vi har været rigtig glade for samarbejdet.”

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere