Vælg en side

En konfliktfyldt verden der fanger manges interesse, mens flere vælger at kigge væk. Det er for kompliceret, må du forstå, at finde og samle brikkerne i det store puslespil, der udgør besættelsen af ‘Det hellige land’. Men behøver det være sådan? Med denne podcast bidrager IMCC Palestine til det større billede af et ældgammelt lands nyere historie.

I foråret 2018 drog en delegation af frivillige danske universitetsstuderende fra projektgruppen IMCC Palestine til Palæstina. På turen optog Amalie Elisabeth Moth en gribende podcast. Amalie er kandidatstuderende på medicinstudiet på Københavns Universitet og en af de nye medlemmer i IMCC Palestine. Podcasten beretter om hendes nervepirrende første møde med Palæstina. Vi følger hende gennem den israelske grænsekontrol, til arabisk bryllup, på besøg i flygtningelejren, Balata Camp, og i mødet den unge palæstinenser, Ali, der fortæller om sin hverdag i Nablus. Musikken i podcasten bliver spillet af to lokale gademusikanter og er optaget i en park i hjertet af Nablus. Podcasten afspejler en kontrastfyldt virkelighed mellem livsglæde og mangel på frihed og basale menneskerettigheder.

IMCC Palestine arbejder sammen med vores lokale partner og med støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd for social forandring i Palæstina. Med fokus på kompetenceopbygning, demokratiske principper og sundhedsrelaterede projekter giver vi unge palæstinensere mulighed for at blive en drivende kraft for den forandring, de ønsker at se i deres samfund. Hensigten med pågældende tur til Palæstina var at styrke samarbejdet med vores palæstinensiske partnere i NGO’en Shahed.

Lyt med, hvis du er interesseret i vores arbejde eller blot ønsker at komme med på et auditivt rejseeventyr!