Om IFMSA

The International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) er en verdensomspændende paraplyorganisation for medicinstuderende. Herunder arbejder IMCC sammen med mere end 126 andre nationale medlemsorganisationer (NMO’er) for medicinstuderende.

IFMSA er en Non-Governmental Organisation (NGO), som er anerkendt af både FN og WHO som det internationale forum og talerør for medicinstuderende på verdensplan. Organisationen har egen internationale bestyrelse samt et Team of Officials, der står for driften af organisationen. I marts og august afholder IFMSA deres to årlige generalforsamlinger (General Assemblies, GAs), og det er her de overordnede beslutninger træffes af medlemsorganisationerne. Derudover afholdes et europæisk og et nordisk møde.

 

IFMSA består af 6 Standing Committees

  • SCOPH Standing Committee on Public Health
  • SCORA Standing Committee on Reproductive Health Including Aids
  • SCORP Standing Committee on Human Rights
  • SCORE Standing Committee on Research Exchange
  • SCOPE Standing Committee on Professional Exchange
  • SCOME Standing Committee on Medical Education

 

En del af mødet foregår i en af disse Standing Committees. Dette suppleres med spændende oplæg/diskussioner om mødets tema og forskellige workshops i alt fra ledelse eller projektstyring til policy writing og advocacy og meget meget mere. Udover alt det faglige man lærer, er de internationale møder forum for kulturudveksling og socialt samvær med studerende fra hele verden. Det er både sjovt og helt vildt motiverende at deltage.