Vælg en side

Seneste COVID-19-guidelines og restriktioner i et foreningsperspektiv

Oprettet d. 30/9/2020 kl. 20.00. Senest opdateret d. 30/9/2020 kl. 20.00

Den seneste uge er der kommet yderligere stramninger fra regeringen, hvilket naturligvis også påvirker alle grupper i IMCC. Vi forventer i Landsbestyrelsen, at vi alle udviser samfundssind og overholder alle Sundhedsstyrelsens formaninger om afstand, hygiejne og deltagerbegrænsninger, samt de yderligere vejledninger og formaninger, Kulturministeret offentliggør ang. foreningsaktivitet i en COVID-19-tid . Nedenfor har vi således samlet de seneste udmeldinger, samt linket til relevante kilder:

  • Sociale arrangementer og foreningslivet: Sundhedsstyrelsen har d. 29. september opfordret til aflysning/udskydelse af alle sociale arrangementer [alle arrangementer, som primært har et socialt formål, red.] afholdt på bl.a.  ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og lignende og understreger. Arrangementer med fagligt indhold kan stadig afholdes. I en forespørgsel fra DUF understreget Kulturministeriet, at almindelig foreningsaktivitet ikke henregnes til et “primært socialt arrangement”. Vi forventer, at vi alle i IMCC viser samfundssind og altså udskyder/aflyser rent sociale arrangementer indtil anden udmelding fra Sundhedsstyrelsen.

  • Forsamlingsforbud: Aktuelt på 50 personer for arrangementer afholdt i det offentlige rum samt i restauranter og selskabslokaler. Der har i sommers været undtagelser ved arrangementer, hvor gæsterne primært var siddende (de såkaldte sommeretningslinjer). Dog har KFUM/KFUK-spejderne oplevet, at deres Landsmøde blev ophævet af Politiet i weekenden d. 26.9 trods disse retningslinjer ifølge Spejderne blev overholdt. DUF er i dialog med Kulturministeriet for at afklare dette mismatch, og opfordrer således til, alle foreninger indtil videre overholder forbuddet med 50 deltagere uanset arrangementets format.

  • Afstandsregler: vi skal naturligvis alle medbringe de gode afstands- og hygiejnevaner fra vores ageren i det øvrige samfund til ageren i foreningsregi. Her og her findes overblik over de generelle råd om COVID-19, mens der her findes Sundhedsstyrelsens gode råd til samvær, private arrangementer i en tid med COVID-19. Bemærk, deres anbefaling om at alle arrangementer slutter kl. 22.00.

Situationen kan ændre sig i løbet af få dage, og vi vil fremover inkludere en oversigt over gældende restriktioner i disse bestyrelsesupdates samt løbende videreformidle udmeldinger ang. foreningslivet, som DUF har hørt dem i en lige linje fra ministerierne.