Vælg en side

Ens.sundhed

Ens.sundhed arbejder for, at alle har lige adgang til og mulighed for sundhed. I Danmark har alle ret til de samme ydelser i sundhedssystemet, men ikke alle ved, hvad det indebærer.

Hvad laver ens.sundhed og hvorfor?

I ens.sundhed underviser vi i sundhedssystemets opbygning, og muligheder og rettigheder alle har i det danske sundhedssystem. Vi møder nydanskere hvor de har deres daglige gang, såsom sprogskoler, og lægger i mødet fokus på forskellige sundhedsforståelser, traditioner og kulturforskelle. Alt dette er noget, der på nuværende tidspunkt er overset i sundhedssystemet, selvom det er en ekstremt vigtig del af det mere multikulturelle Danmark.

Ens.sundheds arbejde kommer ikke kun nydanskere til gode, men også de frivillige. Mange af de frivillige er fremtidigt sundhedspersonale. I deres arbejde i ens.sundhed lærer de hvor mange problematikker ligger i det interkulturelle sudhedsarbejde, og lærer at håndtere dem, da de er i kontakt med nydanskerne og kan høre om deres hjemlands kultur og sundhedsforståelse. Ens.sundhed giver derfor både perspektiv på det danske sundhedssystem til nydanskere og til fremtidens læger, sygeplejersker, psykologer osv.

Men det er ikke et krav at være sundhedsfaglig studerende for at være frivillig i ens.sundhed. Måske interesserer du dig for at undervise, eller for interkulturelt arbejde – eller for at bekæmpe ulighed.

Hvad kan du lave i Ens.sundhed?

Undervise! Vi mangler altid frivillige, der er klar til at tage ud og snakke om, hvad man har ret til i det danske sundhedssystem, hjælpe med at svare på, hvorfor lægen ikke giver medicin mod forkølelse, og hvorfor man får et brev omkring screening mod kræft.
Gør noget politisk! Ens.sundhed ønsker at gå længere end blot at undervise og forklare, hvordan det danske sundhedssystem fungerer. Vi vil rykke ved de ting, der er skæve i systemet, så alle kan leve et sundt og godt liv i Danmark, også selvom man ikke er født her. Indtil nu har vi blandt andet haft fokus på rette til tolk under læge- og hospitalsbesøg. Hvis du har en sag inden for emnet, som du ønsker støtte og sparring til, så kontakt os endelig. Vi vil gerne hjælpe med at sikre alle rette til ens sundhed.
Oplys! Vi vil gerne sikre at fremtidens sundhedsprofessionelle bliver dygtige til at møde patienter med en anden sygdomsforståelse. Det kan vi være med til at sikre gennem f.eks. foredrag og workshops rettet mod nuværende og kommende sundhedspersonale.

Du kan finde ud af, hvad vi ellers går og laver på vores Facebook side.

Vil du vide mere?

Så kontakt os på ens.sundhed@imcc.dk

National aktivitetsleder: Kamilla Lanng

National økonomiansvarlig:

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere