Vælg en side

Om Donaid

Donaid er en gruppe frivillige studerende, med en vision om at få Danmarks befolkning til at tage stilling til organdonation på et informeret grundlag. Vi er ca. 50 aktive medlemmer fordelt imellem Aarhus, Odense og København.

Hvad laver vi i Donaid?

I Donaid har vi mange bolde i luften. Især undervisning bruger vi meget energi på, hvor vi tager ud på særligt gymnasier og folkeskoler, men også kollegier og diverse institutioner. Her fortæller vi om hjernedødskriteriet, etiske problemstillinger og organer – som vi også har med til fremvisning (griseorganer, naturligvis).

Hvert år er vi til Europæisk Donordag (den anden lørdag i oktober) ude med pavillons, balloner, organer og donorkort, for at oplyse og gøre forbipasserende opmærksomme på hvor vigtigt det er, at tage stilling til organdonation. En anden årlig begivenhed er den altid oplevelsesrige DHL-stafet.

Internt i Donaid holder vi hyggelige månedsmøder, hvor vi bl.a. arbejder på vores store ambitioner om oplysningskampagner og vores samarbejde med Dansk Center for Organdonation. En gang årligt holder vi national weekend, hvor Donaidere fra hele landet mødes og dygtiggøre sig med forskellige spændende oplægsholdere – og så hygger vi!

Vil du være med?

Få mere information her eller besøg vores Facebookgruppe for Århus her, Odense her eller Københavns her.

Du kan også følge med via vores overordnede Facebook-side her.

Når vi tager ud:

I Donaid arbejder vi for at åbne op for debatten og udbrede oplysning om organdonation. Gennem undervisning i folkeskolen/gymnasiet søger vi at afmystificere et vigtigt emne og gøre det mere nærværende. Undervisningen er meget fleksibel, og kan tilpasses forskellige ønsker. Relevante emner kunne eksempelvis være:

Hjernedød vs. koma
Organerne og deres funktion
Immunsystemet
Praktiske forhold ved organdonation
Etisk debat

Erfaringsmæssigt har vi stor succes med et introducerende oplæg efterfulgt af små workshops med etiske problemstillinger, små øvelser, virkelige historier og organfremvisninger (griseorganer). Vores undervisning er meget interaktiv, så det er elevernes reaktioner og spørgsmål, der danner rammen for undervisningen, hvorfor vi også prioriterer at være 2-4 undervisere pr. klasse alt efter de planlagte aktiviteter.

Vores mål er at sætte tanker igang hos eleverne, og at de forhåbentlig bringer debatten om organdonation hjem til deres forældre. Vores undervisning har ikke til hensigt at forholde sig til elevernes/familiernes private ja vs nej til organdonation.

Hvad man får:

Typisk 2×45 minutter med Donaid-undervisere eller efter ønske (fx som led i en temadag).

Vi opkræver refusion for organer og rejseudgifter.

Interesseret i at høre mere fra os?

Kontakt os på donaid@imcc.dk

Hvem kan deltage?

Alle kan deltage i Donaid-gruppens arbejde!

Vi arbejder både med kommunikation, etik og holdninger. Dele af oplysningen er dog mest for medicinstuderende, men hvis ikke-medicinstuderende har mod på at fortælle om fx immunsystemet eller hjernedødskriteriet, kan man sagtens være med.

Man får undervisning inden man skal ud og undervise første gang, og man underviser altid sammen med en erfaren donaid-underviser, så man er ikke alene.

Interesseret i at være med? Find kontaktinformationer på os her – vi glæder os til at høre fra dig

National aktivitetsleder:
Martin Vittet Borg – email: donaid@imcc.dk
National økonomiansvarlig:
Louise Ruby Høj Illum – email: donaid-okonomi@imcc.dk
Lokale aktivitetsledere:
København: Johanne Ejby Bidstrup – email: donaid-kbh@imcc.dk
Århus: Heidi Tofte Sørensen  – email: donaid-aarhus@imcc.dk
Odense: Frederik Mark Højsager – email: donaid-odense@imcc.dk

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere