Vælg en side

Ashipti Denmark (Uganda)

Livsstilsygdomme i Uganda

Ashipti Denmark ønsker at sætte fokus på forebyggelse af livsstilssygdomme. Livsstilssygdomme er et stigende problem globalt – ikke kun i den vestlige verden. Derfor har vi et partnerskabsprojekt i Uganda, hvor vi forsøger at påvirke til en sund livsstil på flere niveauer, både gennem undervisning på forskellige skoler, oplysningskampagner samt fortalervirksomhed ved at påvirke politikere.

Derudover ønsker vi at hjælpe danske unge med at vælge bæredygtige projekter, når de rejser ud i verden i forbindelse med deres sabbatår.

Vores projekt i Uganda

Vi er en gruppe af engagerede og sociale studerende fra primært medicin og folkesundhedsvidenskab, som holder til i Aarhus. Hele gruppen mødes fast en gang om måneden, og derudover mødes de forskellige undergrupper efter behov. Projektgruppen arbejder med vores projekt i Uganda sammen med vores partnerorganisation bestående af ugandiske medicinstuderende (FUMSA), økonomigruppen styrer projektøkonomien såvel som økonomien til aktiviteter i Danmark, PR gruppen sørger for at brande Ashipti Denmark på Facebook såvel som Instagram, undervisningsgruppen samarbejder med andre grønne grupper i IMCC omkring undervisning af gymnasieelever i bæredygtigt udviklingsarbejde, mens aktivitetsgruppen står for diverse sociale aktiviteter internt i gruppen, herunder julefrokost og fællesspisning til arbejdsdage.

I Ashipti Denmark er der plads til, at man kan deltage i det omfang som man har tid og lyst til. Der er plads til at være kreativ og sætte sit præg på projektet – jo mere aktiv og opsøgende man er, jo flere muligheder vil der være. Flere fra gruppen har deltaget på diverse kurser og seminarer, samt besøgt vores partnerorganisation i Uganda. Alle studieretninger og semestre er velkomne!

Ashipti historisk set

Ashipti Denmark startede som IMCC-projekt i 2010 med hensigten at lave udviklingsarbejde i Ghana. Vi har haft studerende sendt af sted på feltarbejde sammen med ghanesiske studerende, og vi har samarbejdet med Ingeniører Uden Grænser om etablering af ordentlig vandforsyning på et af landets fattige hospitaler.

I 2014 tog projektet en drejning og opstartede et samarbejde med en gruppe af ugandiske medicinstuderende. Projektet omhandler livsstilssygdomme som diabetes, kræft og forhøjet blodtryk, som desværre er et voksende problem på det afrikanske kontinent. Efter opstart af samarbejdet i Uganda er det gået rigtig stærkt. Vi har på kort tid besøgt vores partner på en selvfinansieret partneridentifikationstur, deltaget i DUF Partnerseminar i 2015 og 2016 sammen med vores partner, gennemført et pilotprojekt og har fået bevilget et partnerskabsprojekt som startede i august 2016.

 

9174338178_e630bd9465_b

Som en aktiv del af gruppen får du mulighed for at tage diverse kurser vedr. udviklingsarbejde ved bl.a. DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) og CISU (Civilsamfund i Udvikling). Du har mulighed for at tilegne dig kompetencer som projektstyring, kreativ og strategisk tænkning, samarbejdsevner, kommunikation, økonomistyring, kulturforståelse, sproglige kompetencer og meget mere.

Du får mulighed for at få direkte indsigt i en spændende og meget anderledes kultur, snuse til det afrikanske, samt blive en del af en dynamisk, velfungerende gruppe, som brænder for det samme som dig.

Vil du være med?

E-mail: ashiptidenmark@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/ashipti

Instagram: https://www.instagram.com/ashipti/

 

Ashipti.

National aktivitetsleder:

Økonomiansvarlig:

Få mere information om Ashipti Denmark på vores facebook site.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere