Vælg en side

Bamsehospitalet i Legoland 20_5_17

Bamsehospitalet og Sund Krop

Om os

Bamsehospitalet® IMCC arbejder gennem to projekter (hhv. Bamsehospitalet samt Sund Krop) for at forbedre børns forhold til sundhedsvæsenet i Danmark. Vi har fokus på leg og læring og gør derfor en dyd ud af at møde børnene på deres præmisser, at være imødekommende og i øjenhøjde.

Selve Bamsehospitalet® er målrettet de mindste børn (3-7årige), når vi med legen i fokus inddrager børnene i en hospitalssimulation. I trygge rammer vil børn og bamser blive mødt af bamsesygeplejersken, bamserøntgenlægen og bamselægen. Vi er eksperter i at håndtere alt fra sommerfugle i maven, brus i næsen, brækkede bamseben, betændte bamseører og bortkomne bamseøjne. I samarbejde med barnet vil vi udforme en bamsejournal og tage et bamserøntgenbillede inden vi afslutter med specialiseret bamsebehandling. Bamsehospitalet® præsenterer sundhedsvæsenet i børnehøjde og hos os får børnene mulighed for selv at styre behandlingen af bamsen. Således kan Bamsehospitalet® være med til at forebygge barnets frygt for sundhedsvæsenets kittelbærende personale og mærkelige behandlingsremedier.

Sund Krop er et projekt for skolebørn, særligt målrettet børn i indskolingsalderen og mellemtrinnet. Sund Krop er bygget op om seks lærerige organ- og behandlingsstande, der hver især lærer børnene om den syge og den raske krop. Hos Sund Krop vil børnene stifte bekendtskab med de største af kroppens organsystemer, og de vil lære om både hjernen, lungerne og hjertets slagkraft. Gennem leg og læring vil de også blive bekendte med, at maven ikke kun er der ved navlen, men også et livsvigtigt organ, at tarmene både kan være tyktarme og tyndtarme, at musklerne bevæger knoglerne, at hjernen ikke altid er til at stole på, at lungerne er lyserøde og at hjertet har ører. Gennem de forskellige undervisningsstande, arbejder vi for, at børnene skal blive trygge ved kroppens mange funktioner og forstå hvad det betyder, når den er syg.

Vil du være med?

Bamsehospitalet har lokalafdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Holstebro, København og Odense og drives af frivillige studerende med interesse for børn og sundhedsfremme. Som frivillig i Bamsehospitalet® og Sund Krop kan du både engagere dig i den daglige drift og udvikling ved at indgå i lokale som nationale styregrupper, eller du kan deltage som frivillig bamselæge i vores mange arrangementer på hospitaler, biblioteker, børnehaver og skoler rundt om i Danmark. 

I øjeblikket er lokalafdelingerne i hhv. Esbjerg og Holstebro i dvale, da vi mangler frivillige som har lyst til at danne en styregruppe. Hvis du har lyst til at høre mere om muligheden for dette, så send os endelig en uforpligtende mail på bamsehospitalet@imcc.dk 

   

National aktivitetsleder:

Økonomiansvarlig:

Lokale aktivitetsledere:

  Læs mere om Bamsehospitalet på vores hjemmeside her.

  Processing...
  Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
  Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
  Og hold dig opdateret.
  ErrorHere