Ungdomslederudveksling med Kenya

Af Mika Andersen

 

Med Kenya-projektet i IMCC Global har vi startet en 5 måneders ungdomslederudveksling med vores partnerorganisation MSAKE. Vi startede udvekslingsopholdet med at få besøg fra de tre kenyanske ungdomsledere i Danmark. Det har været nogle hektiske uger med 2 ugers ungdomslederseminar med DUF og 10 dage i København til møder og forberedelse til udvekslingsopholdet i Kenya.

På ungdomslederseminaret med DUF blev vi godt klædt på til vores opgaver som ungdomsledere og blev klogere på, hvordan vi kan fremme vores fælles projekt RESPEKT, hvor vi kæmper for at implementere seksualundervisning i kenyanske skoler.

Om en måneds tid skal vores ungdomslederteam stå for at afholde en convention over tre dage for alle frivillige i RESPEKT med fokus på at gøre projektet bæredygtigt. Det er samtidig en unik mulighed for at samle alle frivillige i projektet, som ellers er fordelt på forskellige universiteter i landet.

Under opholdet vil vi udforme et pilotprojekt omkring mental sundhed blandt de frivillige. Da alle kenyanske frivillige er medicinstuderende er de underlagt hårdt pres fra studiet, og vi vil forsøge at sikre at RESPEKT ikke bliver en ekstra byrde for dem.

Vi vil hjælpe med at producere Most Significant Stories, hvor vi vil indsamle historier fra frivillige og andre involverede omkring hvordan RESPEKT har gjort en forskel for dem.

Vi har nu tilbragt vores første dage i Kenya, hvor vi er blevet taget rigtig godt imod, og vi er stille og roligt gået i gang med at forberede de opgaver, vi skal til at udføre. Det har været en meget spændende og lærerig proces indtil videre, og vi er spændte på at komme i gang og på at se hvordan udvekslingen kommer til at udforme sig.