Ugen hvor IMCC blev EUROFILE – Bruxelles 2017

EPHA [1]

Den danske delegation: (Fra venstre:) Sara Tabei, Pelle Harris Krog, Frederikke Bach Larsen, Marie Caroline Vermund, Felix Häggström, Marianne Bjørnø Banke, My Warborg Larsen, Torsten Vinding Merinder, Grethe Olivia Nielsson.


Rejseberetninger

af Grethe Olivia Nielsson, Frederikke Bach Larsen, og Marie Caroline Vermund.

 

“En lille delegation fra International udvalg rejste i denne uge på jomfrurejsen for IMCCs nye internationale samarbejde med den europæiske organisation: European Public Health Alliance, også kaldet EPHA (fordi vi alle elsker forkortelser i internationalt arbejde).

EPHA er et netværk af sundhedsaktører i Europa, der spænder bredt lige fra Forsamlingen af folkesundhedsvidenskabelige institutter i Europa til den Skotske Forening for oplysning om skadelige effekter af alkohol og potentiel lovgivning herom. Derudover spænder paletten af medlemmer over både patientforeninger, fagforeninger samt IFMSA, vores anden internationale samarbejdspartner.

 

Delegationen ankom mandag aften til et stille og mørkt Bruxelles. Vi fik installeret os i vores lejlighed – et forvirret netværk af trapper, små rum og mange døre – som for os ni delegerede skulle fungere som base og hjem for os i løbet af ugen.

Byen bærer præg af manglende byplanlægning og virker i sin arkitektur mindst lige så mikset som indbyggerne. Bygninger, der ligner billige boligbyggerier fra 70’erne, er presset ind imellem klassiske facader i barokstil udgør sammen den mosaik, der danner scenen for den Europæiske Union og den højeste andel af lobbyister i hele verden.

 

Da vi som IMCC’ere havde en viden om EU på linje med den gennemsnitlige dansker, havde vi (udover et forberedelsesmøde med Europæisk Ungdom i Danmark), planlagt møder med 3 forskellige danske aktører på den politiske scene i Bruxelles.

Programmet begyndte tirsdag hvor vi mødtes med den danske lobbyist virksomhed for Region Midt efterfulgt af den danske sundhedsattaché i Bruxelles (den danske regerings øjne og øre i Bruxelles angående sundhed). Begge møder gav os en fornemmelse af at IMCC er interessant, fordi vi bidrager med noget nyt: en ungdom, der ikke blot mener noget, men også GØR noget […]

__
Rejseberetningen fortsættes –

Klik her for at læse hele rejseberetningen