Sammen er vi stærke

IMCC har formidlet en kontakt mellem Dansk Blindesamfund og Panum i København og det har resulteret i, at der i maj måned findes en udstilling i Vandrehallen på Panum med titlen ”Sammen er vi stærke”.

Hvis vi skal leve op til Verdensmålene, skal alle som bekendt med i udviklingsarbejdet. Også mennesker med handicap, som alt for ofte ignoreres. Udstillingen kan forhåbentlig inspirere de medicinstuderende på til at tænke netop den gruppe mere ind i det daglige arbejde.  Gennem udstillingen møder man seje individer, med og uden handicap, som har taget sagen i egen hånd og skabt forandringer i Ghana for mennesker med handicap.

Sammen er vi stærke

Samtidig er udstillingen et inspirerende eksempel på inkluderende og tilgængelig kommunikation. Det betyder, at man kan få noget ud af udstillingen, uanset om man har et synshandicap, er døv eller blind, er udviklingshæmmet eller har et bevægelseshandicap. Man kan for eksempel røre ved den sko, som den polio-ramte skomager Martin har syet i hånden, fordybe sig i udstillingens stærke portrætter eller læse punktskrift.

Vi opfordrer til at alle, der bevæger sig på Panum bruger tid på at se udstillingen, som vil være tilgængelig til udgangen af maj måned.  Se mere om udstillingen i Udstillingsfolder.