Partnerskabsudvikling: Nepal

Vi, IMCC Nepal, er netop hjemvendt fra Kathmandu i november 2018, hvor vi sammen med vores partnerorganisation PSRN-sc mødtes for at udvikle på vores partnerskab. Formålet med turen var at afholde møder, partnerskabsworkshops og starte på udarbejdelsen af en ny strategi i vores allerede eksisterende partnerskab. Dette sker i kølvandet på, at vi lige har afsluttet pilotprojektet i reproduktiv sundhed, samt haft fire medlemmer fra PSRN-sc og IMCC Nepal på partnerskabsseminar hos DUF i 2018.

Nepal5

Undervejs i pilotprojektet havde vi et særligt fokus på at afprøve nye metoder såsom traning of trainers (TOT) og peer learning fordi målgruppen i projektet blandt andet var elever på fire skoler i den nepalesiske provins, Ramechhap. Disse nye metoder var nødvendige, for at kunne danne ungdomsklubberne ude på de lokale skoler og skabe et ’rum’ for eleverne, hvor de kunne lære og tale mere om seksualitet og reproduktiv sundhed. Dertil var monitorering og evaluering også en stor del af dette projekt, sammenlignet med de tidligere projekter vi har arbejdet med. Partnerskabsudviklingen var derfor en oplagt mulighed, for at arbejde videre med de erfaringer der blev gjort under pilotprojektet, få integreret arbejdet fra partnerskabsseminaret i vores nye strategi og ikke mindst at give mulighed for at begynde at sætte nye målsætninger sammen i partnerskabet.

3 hurtige om hvad vi konkret fik ud af besøget

  • Nepal7Det var optur at kunne arbejde sammen på tværs af begge grupper i hele otte dage in real life! Ikke fordi at det ikke også er sjovt at arbejde sammen til dagligt, men det var genialt at mødes alle sammen og give hinanden en krammer. Skype-møder, e-mails og Facebook er også effektivt og helt i orden, men det var fedt at medlemmerne på tværs af IMCC Nepal og PSRN- sc kunne mødes til workshops, afholde diverse møder sammen, holde en aften med middag og danske snacks samt være på ture rundt i Kathmandu.
  • Det gjorde en forskel i forhold til vores fremtidige arbejde, da vi ved at sidde sammen koncentreret i en uges tid, i meget højere grad fik tænkt mere strategisk og sikret at begge organisationer blev hørt når det kom til planlægningen af fremtiden.
  • Det gav muligheden for at dvæle ved alt det arbejde vi rent faktisk har udført i 2017/2018 og eksplicit få verbaliseret hvor godt det er gået og hvor langt vi er kommet. Det gav fornyet energi til at fortsætte arbejdet i vores partnerskab og ikke mindst med reproduktiv sundhed i et fremtidigt projekt.