Lyt og lær om Palæstina

En ny podcast fra IMCC Palestine giver et indblik i et ældgammelt lands nyere historie.

Palæstina. En konfliktfyldt verden der fanger manges interesse, mens flere vælger at kigge væk. Det er for kompliceret, må du forstå, at finde og samle brikkerne i det store puslespil, der udgør besættelsen af ‘Det hellige land’. Men behøver det være sådan?

I foråret 2018 drog en delegation af frivillige danske universitetsstuderende fra aktivitetsgruppen IMCC Palestine til Palæstina. På turen optog Amalie Elisabeth Moth en gribende podcast. Podcasten beretter om hendes nervepirrende første møde med Palæstina. Vi følger hende gennem den israelske grænsekontrol, til arabisk bryllup, på besøg i flygtningelejren, Balata Camp, og i mødet den unge palæstinenser, Ali, der fortæller om sin hverdag i Nablus. Musikken i podcasten bliver spillet af to lokale gademusikanter og er optaget i en park i hjertet af Nablus. Podcasten afspejler en kontrastfyldt virkelighed mellem livsglæde og mangel på frihed og basale menneskerettigheder.

33430692_10211501792808205_5975824419694575616_n

IMCC Palestine arbejder sammen med vores lokale partner og med støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd for social forandring i Palæstina. Med fokus på kompetenceopbygning, demokratiske principper og sundhedsrelaterede projekter giver vi unge palæstinensere mulighed for at blive en drivende kraft for den forandring, de ønsker at se i deres samfund. Hensigten med pågældende tur til Palæstina var at styrke samarbejdet med vores palæstinensiske partnere i NGO’en Shahed.

hele-verdens-sundhed podcast

Lyt med, hvis du er interesseret i IMCC Palestines arbejde eller blot ønsker at komme med på et auditivt rejseeventyr!

Find podcasten hvor du normalt henter podcast, f.eks. for IPhone her eller for Android her.

Hvis du har kommentarer, er du velkommen til at kontakte Maher Saad, e-mail: ftq451@alumni.ku.dk