IMCC Roskilde – Unge kan også skabe forandring

Fordi sundhed taler ikke sin egen sag. Fordi nogen skal skabe opmærksomheden – og fordi unge også kan gøre en forskel. IMCC Roskilde tog på Roskilde Universitet d. 22. maj for at skabe awareness omkring Verdenssundhedsorganisationen (WHO)’s 72’ende generalforsamling, som fandt sted netop i disse dage.

plakat

Roskilde 1Når verdens ministre og repræsentanter for regeringer forsamles, bliver sundheden så sat på dagsordenen? Og hvad med klimaet? Et overraskende faktum er, at kun meget få NGO’er og ungerepræsentanter har mulighed for at deltage; til trods for der netop hos NGO’er og engagerede unge er forsamlet ekspertviden på en lang række områder; aktører der skal bære fremtidens regeringer, sundhedssystemer, og civile samfund. Hvis vi skal tackle fremtidens udfordringer, er det afgørende at vi sikrer et fælles træk i den rigtige retning. Og hvem bedre end at motivere og engagere end unge?

 

 

Roskilde3På dagen engagerede vi en række studerende og åbnede en dialog. Trods at det var lige oppe over ift. aflevering af både bachelor-opgaver, og kandidatspecialer for en række RUC-studerende, kom de interesserede forbi. En kop kaffe og en snak om sundhed senere, gik de tilbage til studierne igen – en tanke om engageret ungdom rigere.

IMCC Roskilde – fordi sundhed skal på dagsordenen