Hele Verdens Sundhed i Allinge

Trods høje bølger i Østersøen mødte IMCC talstærkt op på dette års Folkemøde, der som altid løb af stablen i Allinge på Bornholm. Mere end 60 frivillige IMCC’ere deltog, og havde tilsammen arrangeret 12 spændende events, der skulle sætte fokus på hele verdens sundhed i løbet af Folkemødets tre døgn.

Folkemøde foto

Bamsehospitalet underviste børn og deres syge bamser i sundhed og sygdom, mens Donaid fik opfordret danskerne til at tage stilling til organdonation. Seksekspressen fik debatteret alt fra sugardating til personlige grænser og samtykke. To af IMCCs grupper, der arbejder med udviklingsprojekter, satte fokus på ungeinddragelse i FN’s Verdensmål: FrontCare afholdte 2030-factor i unge løsninger på verdensmålene, mens IMCC Nepal fik udarbejdet anbefalinger til hvordan vi undgår at lade minoritetsgrupper (blandt andet unge)  i stikken, når verdensmålene skal opnås. IMCC Nepal havde desuden besøg af to frivillige fra sin partnerorganisation i Nepal, og på Bornholm mødtes de endda med Nepals sundhedsminister, der ligeledes havde fundet vej til demokrati- og dialogfestivallen i Allinge.

folkemøde2UAEM fik Folkemøde-deltagere til at stå tidligt op, da de inviterede på morgenløb om giftige slangebid og hermed satte fokus på en ofte overset sundhedsudfordring. Ens.sundhed førte en målrettet kampagne imod det nyindførte tolkegebyr i sundhedsvæsenet, og IMCC Earth satte fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringerne. IMCC var tilmed værter for en feministisk fredagsquiz om krop, køn og ligestilling, inden vi mødtes med de andre demokratiske ungdomsorganisationer i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) til en ‘samlings-sandwich’.

folkemøde3IMCC var igen i år med i Samskabelsesarenaen sammen med bl.a. GAME og Steno. Temaet for i år var “Unge skaber Danmarks sundhed”. Repræsentanter fra bl.a. SumH, IMCC, GAME og Sind Ungdom brainstorm brainstormede ideer til danske indikatorere på Verdensmål 3 (Sundhed og Trivsel) som til sidst blev overrakt til Danmarks Statistik, som står for den kommende baseline undersøgelse på verdensmålene i Danmark samt til Marie My, DUFs ungdomsdelegat. GAME og IMCC følger i løbet af efteråret op på de unges input og vil gøre, hvad de kan for at ungdommen bliver hørt når der vælges danske indikatorer.

På trods af at det solbeskinnede Folkemøde blev afsluttet med en ordentlig omgang stormvejr, overlevede de fleste telte, og humøret blev bibeholdt i top. Ovenpå nogle oplevelsesrige dage med alt fra Klimamarch til morgenbadning, sagde vi på gensyn med en velfortjent fiskebuffet på Røgeriet, og de allerfriskeste IMCC’ere fortsatte på vandretur til shelters i den flotte Bornholmske natur.