Hele verden inden for en radius af 25 meter

Skrevet af Simon Müller Larsensimon

Simon Müller Larsen er medicinstuderende og aktiv I IMCC Research Exchange. Han er netop kommet hjem fra et internationalt møde (IFMSA’s March Meeting 2017). Selvom Simon har deltaget på flere internationale møder før, gjorde mødet et stort indtryk:

Wow, hvor er jeg heldig! Jeg har prøvet det før, men det gør ikke gåsehuden på armene eller oplevelsen mindre af den grund – snarere tværtimod! Jeg er nok endnu mere opmærksom på, hvor stort og vigtigt dette i virkeligheden er. Her kan jeg møde nærmest hele verden inden for en radius af 25 meter.
Jeg er til Exchange Fair på IFMSA’s March Meeting 2017 i Montenegro og rundt omkring mig er der fyldt med smil på de mange ansigter, nogle af dem kronet med en sombrero, fez eller måske tyrolerhat. Selv bærer jeg en stereotypisk vikingehjelm, der langsomt prydes med flere og flere klistermærker, som jeg samler på min lille verdensrejse rundt i lokalet. Ved hvert et bord vil de gerne vise deres land fra dets bedste side og de oplevelser et Exchange eller Research Exchange ophold hos netop dem kan føre med sig, og samtidig er de sultne efter selv at komme rundt og blive inspireret af hele verden på én gang.

Vi er her, fordi vi gerne vil nedbryde grænser. Vi er her, fordi vi gerne vil opnå noget ud over det bøgerne og undervisningen på vores respektive universiteter kan give os, og denne mulighed vil vi gerne give videre til endnu flere ved at arrangere de udvekslingsophold, vi gør i Exchange og Research Exchange.
Aldrig har det været vigtigere at afkræfte fordomme og åbne armene til menneskene omkring os, og det er lige præcis det, der bliver lagt grundstenen til her.
Exchange Fair er i min optik højdepunktet i ugen på March Meeting inden for SCORE og SCOPE (Standing Committee on Research Exchange / Professional Exchange). En uge, hvor vi udveksler erfaringer, problemer og løsninger. Vi diskuterer, hvordan vi kan gøre udvekslingsopholdene endnu bedre og nedsætter arbejdsgrupper, der sørger for at mange af disse idéer føres ud i livet. Bl.a. ledte jeg en arbejdsgruppe, der skulle arbejde på implementeringen af en Pre Departure Training, der skal øge de udsendte studerendes viden omkring kulturforskelle og etiske problemstillinger, de kan havne i, når de tager på udveksling i et andet land. Retningslinjer bliver ligeledes stemt igennem, og der vælges nye medlemmer til Supervising Board, som er det organ, der skal godkende nye forskningsprojekter, før de kan søges af de studerende.

Og ind i mellem alt dette knyttes der nye stærke venskaber på tværs af utallige grænser, og man bliver mindet om, at der er alt for mange lande, man gerne vil besøge og alt for lidt tid til at gøre det. Ikke desto mindre er det afhængighedsskabende, og jeg elsker det. Især når jeg kommer som en bleg velfærds-viking fra norden og får sat mit livs små petitesser i perspektiv i mødet med en pige fra Syrien. Jeg fyldes med respekt og et håb om, at det frivillige arbejde, vi laver i IMCC og IFMSA, kan føre til så meget mere, end vi lige går og tror.


Vil du med på det næste internationale møde? Ansøg om at komme med i IMCC’s delegation til ‘August Meeting 2017’ i Tanzania: læs mere og ansøg her.

15994406_1632279553741598_788214331922718458_o