Fremtiden er nu

18238810_1364467996941066_699678394869779072_o

 


ved Ida Lang, frivillig og bestyrelsesmedlem i IMCC


 

“Er der ikke masser af politiske aktører på sundhedsområdet?” tænker du måske. Og jo – der er masser af patientforeninger, fagforeninger og politikere.

Men IMCC kan udfylde en fuldstændig enestående rolle som en organisation, der har fingeren i jorden på utallige sundhedsområder – og som er uden eksterne interessenter. Vi kan indtage en ekspertrolle, som desperat mangler i Danmark. Vi kan formidle, hvad vi ved og ikke, hvad nogle gerne vil høre.

 

Ovenstående var én af pointerne, da vores formand Sarah Chehri åbnede ballet på lørdagens Stormøde. 25 engagerede mennesker havde trodset SPOT-festival, tømmermænd og lokkende solskin ved deres fremmøde i den nye Mærsk-bygning, til en dag afsat til debat om politisk diskurs. Og efter en mindre karambolage med Panums pligtopfyldende sikkerhedspersonale, fik vi lov at starte vores program.

 

Diskussionerne forløb dagen igennem på en energisk og samtidig imponerende diplomatisk måde hos alle fremmødte. Ingen tilstedeværende var ligeglade med, hvordan IMCCs potentiale bliver udnyttet. Vores uenigheder lod os vende og dreje synspunkter på en måde, der ledte os til en form, vi alle følte var den bedste. Et unikt træk ved IMCC, der kun er muligt, hvis medlemmerne føler et medansvar for organisationen.

 

Med udgangspunkt i de indsendte forslag til grundholdninger, diskuterede vi i mindre grupper alt fra konkrete formuleringer af forslag, faldgrupper og format af grundholdningerne, til hvem der kan udtale sig og den videre proces for Politisk Udvalg. Særligt var vi bevidste om, at vi for alt i verden skal undgå en partipolitisk klang, og at de formulerede grundholdninger skal være nogle, vi fælles kan tilslutte os.

 

Jaja, fint nok. Hvad skal der nu ske?

Politisk Udvalg og bestyrelsen sidder nu med en masse både abstrakte og konkrete inputs til både form og indhold. Opgaven bliver herfra at samle dem, konkretisere og opsummere, indtil vi fælles ender ved omtrent ti grundholdninger. I det nye semester sendes de formulerede grundholdninger til lokal og national høring og gøres tilgængelige for alle medlemmer – det bliver altså muligt for ALLE at komme med inputs. Således sikrer vi, at vores fælles stemme er én, der giver genklang i hele IMCC.

 

IMCC er ejet af os frivillige, fungerer gennem og eksisterer for os. Vores organisation kan noget helt enestående og jeg glæder mig til at se, hvordan vi fremover vil dele det med verden.

Fremtiden er nu – og IMCC gør ord til handling.

Blops