Faglighed, fest og fantastiske frivillige

Af Ida Lang, Landsbestyrelsen

42898185621_586b4bf49b_z

Mine forventninger til årets Folkemøde var skyhøje! IMCC havde 15 events på skemaet, og aktiviteterne var mere ambitiøse end nogensinde før.

Og mine forventninger blev i den grad indfriet! Delegationen var velforberedt og holdt nogle meget vellykkede events – det er både den melding, jeg har fået fra de frivillige selv, men i høj grad også tilbagemeldingen fra eksterne deltagere.

Fattigdom forener

En stor forandring i dette IMCC-år har været det reducerede økonomiske råderum, som blandt andet medførte at det ikke var muligt for os at prioritere at have en sekretariatsmedarbejder til at varetage opgaver i forbindelse med Folkemødet. Rigtig meget praktisk arbejde måtte således varetages af aktiviteterne selv og arrangørgruppen i Landsbestyrelsen. Under selve Folkemødet hjalp aktiviteterne hinanden på tværs med billeder, opstilling og andre praktiske forhold. Og de delegerede skiftedes til at lave morgenkaffe og hente morgenmad. Sammen fik delegationen det hele til at gå op i en højere enhed, og det var fantastisk at være vidne til! Det styrkede virkelig fællesskabsfølelsen, at alle løftede deres del.

UAEM fik markeret stærke budskaber.

UAEM fik markeret stærke budskaber.

Fremmed farvand

At aktiviteterne i så høj grad selv tog ansvar betød, at arrangørgruppen og aktiviteterne selv i højere grad havde mulighed for at markere IMCCs holdninger på andre platforme end vores egne. Således opsøgte vi i højere grad end tidligere relevante foreninger, politikere og meningsdannere, både med kritiske spørgsmål og hænder udstrakt til samarbejde. Det er en super meningsfuld måde for IMCC at bruge Folkemødet på!

Bamsehospitalet var meget aktive på Folkemødet.

Bamsehospitalet var meget aktive på Folkemødet.

Fed ferie eller fornuftigt forum?

Mange har spurgt mig “hvad får IMCC egentlig ud af Folkemødet?”. De har haft et indtryk af, at de 50 mennesker i delegationen nærmest får en betalt ferie til solskinsøen. Det er selvfølgelig langt fra tilfældet. Folkemødet er, ifølge min farvede holdning, det sted hvor det giver bedst mening for IMCC at være repræsenteret. Overhovedet.

Men spørgsmålet er alligevel svært at svare på. “Nye kontakter, indflydelse, eksponering” bliver ofte det fluffy svar.

I år er det blevet mere tydeligt end før, hvad IMCC får ud af Folkemødet.

29025582348_68b8b846a9_z

Blandt andre Søren Brostrøm (direktør for Sundhedsstyrelsen) og Andreas Rudkjøbing (formand for Lægeforeningen) refererede flere gange i debatter og lignende til IMCC og vores vigtige arbejde. Vi har arbejdet sammen med en bred vifte af aktører fra Steno Diabetes Center over Nødhjælpens Ungdom og CISU til De Forenede Dampvaskerier. Allerede nu har vi opfølgende møder med blandt andre Sundhedsministeren og Camilla Ratchke (Forkvinde for Yngre Læger). Sexekspressens NAL er umiddelbart efter Folkemødet blevet kontaktet af flere, der både er interesserede i at få undervisning og være frivillige.

Disse er blot et udpluk af vores udbytte fra Folkemødet. De må opfattes som et resultat af dels den stigende eksponering siden vores første deltagelse i 2016, dels vores voksende erfaring med deltagelse og efterfølgende opsamling.

Vi bliver kort sagt både bredere kendt og mere dygtige til Folkemøde-disciplinen.

Feed on Folkemødet

Hvis du er interesseret i at høre mere om Folkemødet 2018 gives hermed en stærk opfordring til at lytte til vores podcast “Hele Verdens Sundhed” afsnit 5, som udgør del 1 fra Folkemødet. Del 2 er lige på trapperne og jeg kan ikke vente! Lyt med her 

hele-verdens-sundhed podcast