Et postkort til mor- eller hvad en tur på et internationalt møde med IMCC kan føre til

noraAf Tilde Rasmussen

Hej mor

Kan du huske, da jeg var på March Meeting i Montenegro? Det var det der kæmpe internationale møde med over 1000 studerende fra hele verden, som jeg var afsted på med IMCC. Jeg lavede faktisk også nogle videohilsner dernedefra! Nå, det var vildt fedt, og jeg fik mulighed for at møde folk fra resten af verden, der ligesom jeg selv arbejder med seksualundervisning. Det var nogle virkelig seje mennesker, der om muligt har endnu mere fart på med frivilligt arbejde end jeg selv, og især de andre fra Europa kunne jeg lære rigtig meget af, fordi vores organisationer og dermed vores udfordringer minder meget om hinanden. Så selvom der er stor forskel på at have over 30 lokalafdelinger som fx i Tyskland eller England og så at have 5 som i Danmark – så har alle tre lande oplevet det svære ved at få opstartet i en ny by!

 

Det syntes jeg ikke, at jeg kunne lade gå til spilde! Så sammen med andre gode folk brugte vi en masse af vores pauser med at diskutere en stor idé for fremtiden: en NORA-weekend for hele Europa. Hvad er en NORA, tænker du nok – og det kan jeg godt forstå. Det står for National Officer on Reproductive health including HIV and AIDS – men det er ikke så vigtigt. Helt præcist er det den person eller de personer, som i hvert land er leder for området med seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder.

 

Idéen blev konkret, og som du ved, er jeg dårlig til at sige nej, så jeg blev en del af en international arbejdsgruppe, der skulle organisere denne NORA-weekend. Det førte til mange mailkorrespondancer, facebook-kommentarer og ikke mindst sene onlinemøder – for når klokken er 20 i Portugal er den jo 22 i Danmark…

 

Men nu er vi her altså! The first NORA-weekend ever – og det er megafedt. Der er kommet ca. 20 NORAs fra 15 europæiske lande, og Holland har stillet med en masse hjælpere for at få weekenden til at køre. Jeg har faciliteret en workshop for første gang nogensinde, hvor vi skal forsøge at lave fælles retningslinjer for, hvordan vi oplærer nye undervisere. Svært, spændende og udfordrende – og overraskende nok har vi været meget produktive.

 

Nu er klokken 5 mandag morgen, og Laura (Danmarks NORA!) står og venter på bussen til lufthavnen. Weekenden sluttede af med at langt de fleste tilkendegav, at de vildt gerne vil have en lignende mulighed til næste år. Jeg er helt vildt træt, for det har været en både hård og sjov weekend, men jeg glæder mig til at komme hjem og fortsætte det gode arbejde. Hvem ved, om jeg også er med til at arrangere det til næste år? 😉

 

Jeg glæder mig til vi ses. Hils far og alle kattene fra mig!

 

Kærlig hilsen Tilde