Ens.Sundhed får økonomisk saltvandsindsprøjtning fra Aarhus Kommune

ens.sundhed_førsteundervisningsgang på lærdansk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMCC-aktiviteten Ens.Sundhed, der arbejder på at lette kulturmødet mellem det danske sundhedssystem og flygtninge/indvandrere, har netop modtaget 10.000 kr fra Aarhus Kommune. Pengene kommer fra kommunens såkaldte paragraf 18 tilskud, der går til frivilligt socialt arbejde, og tilskuddet vækker glæde i gruppen, der har masser at se til. Marianne Daugbjerg, frivillig i Ens.Sundhed siger:

”Med pengene ønsker vi at tilgodese både vores frivillige og de kursister, vi møder i vores undervisning på f.eks. sprogcentret. Vi vil udvikle fysisk materiale, der forbedrer vores undervisning og sikre, at kursisterne får noget med hjem, der kan gøre det lettere for dem at gennemskue det danske sundhedssystem.”

Desuden håber Ens.Sundhed at booste rekrutteringen og tiltrække endnu flere frivillige, da gruppen oplever en kæmpe efterspørgsel på deres undervisningstilbud.

”Penge skal også bruges til at sikre, at alle medlemmer, nye som gamle, føler sig sikre i at undervise, kan udvikle nyt materiale og er stolte af at være en del af Ens.Sundhed. Netop dette arbejder vi på bl.a. ved at holde en uddannelses/udviklingsweekend i efteråret,” fortæller Marianne Daugbjerg videre.

Endelig skal genkendeligheden øges omkring Ens.Sundheds logo og arbejde, via blandt andet T-shirts, som de frivillige kan bære, når de er ude at undervise på eksempelvis LærDansk i Aarhus. ”På den måde kan kursisterne genkende os og får mulighed for at komme med yderligere spørgsmål efter undervisning, eller bare, når de møder os på gangene, derude,” forklarer Marianne Daugbjerg.

Læs mere om Ens.Sundhed her