Dissektionsturen – en stolt tradition

Dissektionsturen er efterhånden en gammel og ædel tradition, ja faktisk var det den, der startede hele den herlighed vi i dag kender som IMCC. Stifterne af IMCC mødtes på en dissektionstur i Paris i sommeren 1950 og siden har turen samlet medicinstuderende fra alle landets universiteter.

Dette år fejrede vi 50 års jubilæum for dissektionsturen, der hvert år går til Masarykova University i Brno, Tjekkiet. Turen er med til samle medicinstuderende på tværs af semestre og geografi. Turens omdrejningspunkt er jo som navnet antyder: dissektionsundervisning. Turen varer 14 dage og byder på i alt ca. 40 timers intensiv og intim dissektionsundervisning, hvor der er masser af plads til at spørge, lære at dissekere og nørde den fantastiske humane anatomi. Fra starten vælger deltagerne om de vil dissekere OE, UE eller truncus. Den tjekkiske professor og “Head of Anatomy Department” er til stede i dissektionslokalet under hele dissektionen. Han går rundt mellem bordene og holder øje og hjælper til. Hvis man er heldig og har fritlagt n. Medianus rigtig flot, får man et awesome med på vejen. Udover den tjekkiske professor, er vi så heldige at have tre dygtige undervisere med fra Danmark hvert år. Dette år, var det tre fantastiske studerende fra KU, der svang pisken og lærte alle deltagerne om korrekt anatomisk udtale og beskrivelse af diverse muskler, nerver, kar etc.

Men men men, dissektionsturen er selvfølgelig meget mere end “bare” dissektion. Turen er med til at skabe et stort fællesskab blandt deltagerne, som jo kommer fra forskellige semestre samt universiteter. Alle eftermiddage går med fælles frokostspisning i food court, løbeture, ture ind til centrum etc. Deltagerne får rig mulighed for at lære hinanden og den tjekkiske (øl)kultur rigtig godt at kende. Arrangørerne arrangerer hvert år vinsmagning, grottetur, grillaftener, tour de chambre, søbadning og diverse andre aktiviteter, som deltagerne kunne have lyst til. Specielt vinsmagningen er en succes hvert år og noget, der virkelig ryster gruppen sammen. Dette års vinsmagning endte med én, der pludselig spillede på vinbondens fars gamle trompet, sammentapede lemmer, liiiidt for meget sparkling wine og en indfanget stor bille, der pludselig blev sluppet løs.

Dissektionsturen er noget helt specielt, og en tradition vi må og skal holde i live. Ikke alle universiteter i Danmark er så priviligerede at have dissektionsundervisning, derfor må denne tradition aldrig uddø.

På trods af, at vi var en meget lille gruppe afsted i år, blev turen en kæmpe succes og vi fik megen positiv feedback på især undervisningen og arrangementerne – derfor er vi også sikre på, at vi næste år kan få endnu flere med på denne fantastiske tur!