Research Exchange

Om os

Research Exchange arrangerer forskningsophold for danske studerende i udlandet. Opholdet er af en måneds varighed og giver de studerende mulighed for at få en introduktion til forskning på en anderledes og lærerig måde. Samtidig arrangerer Research Exchange også forskningsophold for udenlandske studerende på danske hospitaler.

Vil du være med?

Få mere information her. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål eller vil høre mere.

 

re-gruppen-2015-e1429086644818

RE Destinationsliste 2020-2021 PDF

 

Destinationsliste RE

Join os

Det sociale

RE-Gruppen har et tæt samarbejde med IMCC Exchange, hvilket giver dig et endnu større socialt udbytte.

Tæt kontakt

Du har en repræsentant nær dig, hvad end det er Aalborg, Århus, Odense eller København. I hver lokalafdeling af de fire nævnte byer har vi nemlig en lokal aktivitetsleder, også kaldet Local Officer on Research Exchange (LORE), og som repræsentant for hele Danmark er der en national aktivitetsleder, som også går under betegnelsen National Officer on Research Exchange (NORE).

Vi holder møder sammen med IMCC Exchange hver måned, hvor vi finder boliger, kontaktpersoner og forskningsprojekter til de udenlandske studerende. Vi hygger altid rigtig meget og møderne sluttes ofte af med middag eller kaffe og kage.

Vær international, boost dit CV og lær imens du gør det

Fordelen ved at være med i Research Exchange er, at man lærer mange nye mennesker at kende, og derudover er det også en fordel at være frivillig i gruppen, hvis man selv ønsker at komme på et exchange ophold. Man lærer ligeledes en masse spændende mennesker at kende fra hele verden. Du kommer også til at kommunikere med en hel del med læger fra forskellige forskningsprojekter i Danmark, hvilket giver dig mulighed for at skabe en masse gode kontakter.

Frivilligt arbejde giver jo altid en ekstra stjerne på CV’et, så send endelig en mail til din lokale aktivitetsleder eller til den nationale aktivitetsleder for mere information eller bare for at høre hvornår vi afholder næste månedsmøde i din by.

Du kan kontakte os direkte hvis du har nogen spørgsmål, eller gerne vil være en del af gruppen – find vores kontaktoplysninger her.

Kombinér rejse og forskning

Med Research Exchange får du mulighed for at kombinere rejse og forskning. Forskningsopholdet strækker sig oftest over en måned, men i nogle få lande er der mulighed for at forlænge opholdet. Research Exchange giver dig chancen for at få en introduktion til forskning på en sjov og lærerig måde. Formålet med opholdet er derfor, at give dig mulighed for at undersøge om forskning er noget, som du har lyst til at bruge mere tid på, da det er begrænset, hvor meget forskning man kan opnå på en måned. Vi opfordrer alle studerende, der er tilknyttet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, uanset semestertrin til at tage på et Research Exchange ophold i udlandet for at få en introduktion til forskningens verden.

Praktisk

Værtslandet arrangerer og formidler størstedelen af kontakten til tutorlægen/kontaktpersonen fra forskningsprojektet. Der stilles en bolig til rådighed samt minimum et måltid om dagen. Værtslandet arrangerer som oftest sociale aktiviteter, hvilket giver dig mulighed for at møde medicinstuderende fra hele verden.

Andre studerende på en længere videregående uddannelse relateret til medicin er velkomne til at tage på et Research Exchange ophold med IMCC, såfremt at værtslandet siger god for dette. Det kan være studieretninger som humanbiologer, industrielmedicinere, FSV’ere mv. Hvis du er i tvivl, er du mere end velkommen til at kontakte din lokalformand – ellers læs Research Exchange Conditions for værtslandet (se her) og værtslandets enkelte projekter (se her).

Vores ansøgningsfrist for sæson april 2019 til marts 2020 er d. 15. november 2018 kl. 23.59.

Du kan se hvordan ansøgningsproceduren er her.

Hvad oplever man når man er af sted?

Se hvad vores udsendte i 2013 og 2014 har oplevet på deres Research Exchange ophold:

Research Exchange rapporter fra 2012:

Ansøgningsfrist for sæson april 2019 til marts 2020:

15. november 2018 kl. 23.59

Sådan gør du

Her kan du læse en detaljeret gennemgang af de forskellige trin i ansøgningsprocessen.

Udvælgelsesprocessen:

Først læser du vores landeliste her og vælger et eller flere af de lande vi udbyder, som du finder interessant. Det er vigtigt at lægge mærke til følgende:

  • Visse lande modtager kun studerende i bestemte måneder (jf. landelisten).
  • Nogle lande kan have flere forskellige studenterorganisationer (såsom IMCC), og vi kun kan have samarbejdsaftaler med én af disse organisationer (jf. landelisten).
  • Så skal du sørge for at tjekke det/de pågældende landes krav på IFMSA’s hjemmeside. VIGTIGT! Det er dit ansvar at sikre dig, at du opfylder værtslandets krav, samt at skaffe den nødvendige dokumentation.
  • Her vælger du tre projekter i hvert af det/de valgte lande, som du finder interessant i prioriteret rækkefølge.

Første del af ansøgningsprocessen

Når du har gennemgået ovenforstående punkter, skal du påbegynde ansøgningsprocessen, og her skal følgende opfyldes inden vores ansøgningsfrist d. 15. november 2018 kl. 23:59:

  • Du skal melde dig ind i IMCC. Det koster 95 kr. årligt og dette kan gøres på IMCCs hjemmeside.
  • Når du er blevet medlem af IMCC, kan du logge ind på din bruger på IMCCs hjemmeside. Her skal du tilmelde dig eventet “Research Exchange” og i den forbindelse betale for opholdet. Det koster 3300 kr. 
  • Du skal til sidst udfylde vores online ansøgningsformular, som du kan finde her.

Hvordan fordeles pladserne?

Hvis der er flere ansøgere til en plads fordeles disse ved lodtrækning. Frivillige medlemmer i Research Exchange gruppen har selvfølgelig fortrinsret. Du kan læse mere om, hvordan du bliver medlem af gruppen her. Din plads i lodtrækningen er først sikret, når du har opfyldt alle tre punkter i ansøgningsprocessen!

Senest den 1. december vil du modtage svar fra gruppen om, hvorvidt du har fået pladsen ved lodtrækning eller ej. Såfremt du ikke får en plads, får du tilbudt eventuelle restpladser, ellers får du de 3.300 kr. retur.

Får du tildelt en plads?

Er du heldig at få tildelt en plads i vores lodtrækning, påbegyndes 2. del af ansøgningsprocessen. Læs her, hvad dette indebærer. Vi anbefaler, at du også læser dette igennem, inden du søger for at få et overblik over tiden og dine ansvarsområder, fra du tildeles opholdet, til du skal af sted. Denne del er altafgørende for at du får lige netop det ophold, du ønsker dig, og det er derfor vigtigt sætte god tid af til det.

Deadline vil her være d. 1. januar 2019.

Efter endt ophold

Når du kommer hjem får du 200 kr. returneret, såfremt du opfylder følgende krav:

  • Du sender en mail til NORE indeholdende: a) En rapport om dit ophold. b) En indscanning af din udfyldte logbog. c) En indscanning det certifikat, du får udleveret af værtslandet i slutningen af dit ophold.
  • Du udfylder en elektronisk evaluering (evaluation form) på IFMSAs database.

Dette skal være gjort inden d. 15. september pågældende år (hvis du har været af sted i sommerferien).

Spørgsmål?

Hvis du efter at have læst dette igennem stadig sidder med spørgsmål, kan du læse mere i vores hjælpeguide ”Ofte stillede spørgsmål” her. Research Exchange gruppen vil selvfølgelig også gerne besvare spørgsmål. Vi kan kontaktes her!

National aktivitetsleder

/ National Officer on Research Exchange (NORE):

Lokale aktivitetsledere

/ Local Officer on Research Exchange (LORE):