Vælg en side

HIV/AIDS i Zimbabwe

Victoria Falls er kendt som en af Zimbabwes største turistattraktioner, men grundet den store polarisering af landet halter regionen økonomisk og sundhedsmæssigt langt efter hovedstaden Harare og den østlige del af landet. Mens der i landets østlige del er sket store økonomiske, sundheds- og uddannelsesmæssige fremskridt har den vestlige del af landet langt fra oplevet samme fremgang, og har haft problemer med en væsentligt højere prævalens af HIV/AIDS blandt de lokale unge – helt op mod 25% af befolkningen i dette området er HIV-positive.

Om projektet

IMUNZI er et Partnership Project der blev startet i 2014. Indtil udgangen af 2018 har aktiviteten bestået i lokal peer-to-peer uddannelse om HIV-problematikken i Harare, samt den nordvestlige provins omkring Victoria Falls. I 2019 fik vi godkendt en udvidelse af vores projekt, således at det nu også indebefatter mental sundhed. Vi arbejder således med HIV´s korrelation til nedsat mental sundhed. Dette er relevant fordi fenomen som hjemløshed, stofmisbrug og kedsomhed (begrænsede muligheder) er nogle stærke pådrivere for risiko-adfærd blandt udsatte grupper i Zimbabwe. Stigma omkring HIV er også et udbredt fenomen. Dette kan alt knyttes op til mental sundhed.

Ifm. corona-situationen prøver vi at indebefatte andre relevante elementer af mental sundhed i vores projektet: Domestic violence, despression og tabubelagte emner om seksualitet er nogle emner vi arbejder med. IMUNZI har blandt deltaget i radioprogram i Zimbabwe og der er lavet en stor Whatsapp-gruppe hvor deltagere kan udveksle tekst(chat), memes, lydspor og billeder om tema der ellers ikke italesættes.

IMUNZI består af tre organisationer: IMCC-gruppen, Zimsa og UNICA. Zimsa er den zimbabweanske ekvivalent til IMCC og består af frivillige medicinstuderende. UNICA er en velgørenhedsorganisation i Zimbabwe med mange kontakter lokalt.

Projektet har siden 2014 sendt frivillige Youth Leaders fra Danmark til Zimbabwe for at lave lokalt arbejde sammen med de lokale organisationer, men arbejdet holdes kontinuerligt kørende i Zimbabwe af vores samarbejdspartnere; hvilket også betyder at IMCC-gruppens administrative arbejde kan fortsætte fra Danmark til trods for COVID og rejse-restriktioner.

Vil du være med?

Få mere information om IMUNZI her: https://imunzi.wixsite.com/imunzi eller www.imunzi.org.zw/

Instagram: imunziproject

Mail: imunzi@imcc.dk

International Coordinators: Anna Juul Christensen, Rikke Dyrberg

National Økonomiansvarlig: Sidsel Pedersen

Grøn Gruppe Ansvarlig: Christina Winther
PR Ansvarlig: Katarina Østberg

   

  Processing...
  Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
  Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
  Og hold dig opdateret.
  ErrorHere