IMCC Bæredygtig Undervisning

Baggrund

Flere og flere unge tager ud i verden bl.a. for at lave frivilligt arbejde – enten som en del af deres sabbatår eller gennem praktikforløb. Men de færreste ved hvilke konsekvenser, det frivillige arbejde man udfører, kan have, hvis man ikke har god indsigt i, hvordan man forhindrer at gøre mere skade end gavn.

I IMCC arbejder vi ud fra grundprincippet om bæredygtigt og ansvarligt udviklingsarbejde. Som led i dette tager IMCC Bæredygtig Undervisning ud på uddannelsesinstitutioner – herunder folkeskoler, gymnasier og højskoler – for at udbrede vores viden omkring, hvordan man kan sikre, at de projekter man laver i udlandet forbliver bæredygtige.

Undervisningen

I vores undervisning vil vi med en praktisk og teoretisk tilgang få eleverne til at reflektere over bæredygtighed i al almindelighed, fortælle om hvordan man sikrer at udviklingshjælp forbliver bæredygtigt samt hvad man skal være opmærksom på, når man rejser ud som frivillig. Derudover vil vi inddrage vores egne erfaringer med gode og dårlige oplevelser ift. IMCC’s projekter i udlandet med henblik på at gøre eleverne bevidste om, hvordan og hvorfor man rejser ud samt hvilke perspektiver, der kan være på frivilligt arbejde og udviklingshjælp. Undervisningen skal skabe interesse for udviklingsarbejde og danne udgangspunkt for kritisk refleksion.

Et oplæg varer ca. et modul (1.5-2 timer), men kan justeres efter uddannelsesstedets behov. Undervisningen er gratis.

Hvis du vil booke os til en undervisningsgang, kontakt os på email: groengruppeimcc@gmail.com

Om os

IMCC Bæredygtig Undervisning, etableret i 2018, er et samarbejde mellem alle IMCC-grupper, der arbejder med projektarbejde i udviklingslande. Medlemmerne i IMCC Bæredygtig Undervisning repræsenterer mange forskellige studieretninger og tværfaglighed vægtes højt. Vi har lokalafdelinger i både København og Aarhus.

BU 1

Vil du være underviser? Klik her.

 

Vil du vide mere?

Så kontakt os på groengruppeimcc@gmail.com

National aktivitetsleder: Nynne Halkjær

National økonomiansvarlig: