Vælg en side

Bamsehospitalet i Legoland 20_5_17

Om os

Bamsehospitalet® IMCC arbejder gennem to projekter (selve Bamsehospitalet samt Projekt Sund Krop) for at forbedre børns forhold til sundhedsvæsenet i Danmark. Vi har fokus på leg og læring og gør derfor en dyd ud af at møde børnene på deres præmisser, at være imødekommende og i øjenhøjde.

Selve Bamsehospitalet er målrettet de mindste, når vi med legen i fokus inddrager børnene i en hospitalssimulation. I trygge rammer vil børn og bamser blive mødt af bamsesygeplejersken, bamserøntgenlægen og bamselægen. Vi er eksperter i at håndtere alt fra sommerfugle i maven, brus i næsen, brækkede bamseben, betændte bamseører og bortkomne bamseøjne. I samarbejde med barnet vil vi optage bamsejournal og tage et bamserøntgenbillede inden vi afslutter med specialiseret bamsebehandling. Bamsehospitalet præsenterer sundhedsvæsenet i børnehøjde og hos os får børnene mulighed for selv at styre behandlingen af bamsen. Således kan Bamsehospitalet være med til at forebygge barnets frygt for sundhedsvæsenets kittelbærende personale og mærkelige behandlingsremedier.

Projekt Sund Krop er for de lidt ældre og særligt målrettet børn i indskolingsalderen. Sund Krop er bygget op om seks lærerrige organ- og behandlingsstande, der hver især lærer børnene om den syge og den raske krop. Hos Sund Krop vil børnene stifte bekendtskab med de største af kroppens organsystemer, og de vil lære om både hjernen, lungerne og hjertets slagkraft og vitalitet. Gennem leg og læring vil de også blive bekendte med, at maven ikke kun er der ved navlen, men også et livsvigtigt organ, at tarmene både kan være tyktarme og tyndtarme, at musklerne bevæger knoglerne, at hjernen ikke altid er til at stole på, at lungerne er lyserøde og at hjertet har ører. Gennem de forskellige undervisningsstande, arbejder vi for, at børnene skal blive trygge ved kroppens mange funktioner og forstå hvad det betyder, når den er syg.

Vil du være med?

Bamsehospitalet har lokalafdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Holstebro, København og Odense og drives af frivillige studerende med interesse for børn og sundhedsfremme. Som frivillig i Bamsehospitalet kan du både engagere dig i den daglige drift og udvikling ved at indgå i lokale som nationale styregrupper, eller du kan deltage som frivillig bamselæge i vores mange arrangementer på hospitaler, biblioteker, børnehaver og skoler rundt om i Danmark. 

National aktivitetsleder:

Økonomiansvarlig:

Lokale aktivitetsledere:

Andre:

Læs mere om Bamsehospitalet på vores hjemmeside.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Og hold dig opdateret.
ErrorHere