March Meeting 2016

15 IMCC’ere hjemvendt fra IFMSA’s March Meeting 2016 på Malta

15 frivillige IMCC’ere er nu hjemvendt fra et sjovt, inspirerende og lærerigt møde i den internationale føderation af medicinstuderende (IFMSA). Det har været en rejse fyldt med vidensdeling og kompetenceudvikling, som vi er glade for at have delt med omkring 1200 studerende fra hele verden, der alle, ligesom IMCC, brænder for at fremme sundheden blandt verdens befolkning.

På mødet blev IMCC repræsenteret af både nye og erfarne medlemmer fra forskellige dele af organisationen – Exchange, Research Exchange, Sexekspressen, Donaid, KostMo, Frontcare, IMCC Rwanda, IMUNZI, Internationalt Udvalg, Trænergruppen, lokalbestyrelser og landsbestyrelsen. Alle deltog på hvert deres niveau lige fra at arrangere workshops i sundhedssystemer og global sundhed, være med i udarbejdelsen af et program om organdonation samt sidde i plenary team til at præsentere IMCC’s seje aktiviteter og holde træninger i bl.a. kommunikation og overlevering.

Billede 1

Alle IMCC’s delegerede har skrevet en kort beretning om deres oplevelse af mødet. De kan læses ved at klikke her.

Billede 2

Under mødet valgte vi en ny bestyrelse for IFMSA for perioden okt. 2016 til sep. 2017.

Følgende poster blev besat:

 • Præsident Omar Cherkaoui (Marokko)
 • Økonomiansvarlig: Joakim Bergman (Sverige)
 • Ansvarlig for aktiviteter: Dominic Schmid (Schweitz)
 • Ansvarlig for kapacitetsopbygning: Andrej Vujkovac (Slovenien)
 • Ansvarlig for PR og kommunikation: Firas Yassine (Libanon)

Posterne som ansvarlig for medlemmer og eksterne relationer mangler stadig at blive besat. Disse poster vælges på IFMSA’s næste generalforsamling i Mexico til august sammen med resten af IFMSA’s officielle team for næste periode. IMCC stemte for alle de valgte kandidater.

Billede 3

Tilmed stemte vi hele 10 policy statement igennem indenfor emnerne:

 • Access to Medicines
 • Asylum Seeker and Refugee’s Health
 • Climate Change and Health
 • Comprehensive Sexuality Education
 • Human Trafficking and Health
 • Trade and Health
 • Vaccination
 • Women’s Rights to Sexual and Reproductive Health
 • Global Policy on Medical Education
 • Widening Participation in Medical Education: Increasing the number of individuals from low socio-economic backgrounds in medicine

IMCC stemte for alle policy statements, undtagen de sidste to som vi afstod fra at stemme på, da vi ikke arbejder med medicinsk uddannelse. Endvidere fik IFMSA endnu et program om Organ, Marrow and Tissue Donation. Programmet er yderst relevant for IMCC aktiviteten Donaid, der tilmed har været inde over udarbejdelsen af det, hvorfor vi selvfølgelig støttede dette.

Sidst men ikke mindst valgte vi værter for March Meeting 2017. De heldige vindere blev Montenegro, så sæt allerede kryds i kalenderen nu, hvis du vil være en del af IMCC’s delegation, når vi drager afsted igen næste år.

Billede 4

March Meeting 2016 var en generalforsamling fyldt med spænding og debat, men hvad enten man har sparret med andre bestyrelser, erfaringsudvekslet omkring seksuel og reproduktiv sundhed eller kæmpet for en bedre folkesundhed, er vi alle vendt tilbage med ny viden, en masse motivation og stærke venskaber, der styrker det nationale arbejde i IMCC.

Hvis du har spørgsmål til mødet, er du meget velkommen til at skrive til IMCC’s ansvarlige for internationale relationer, Emmeli Mikkelsen, på international@imcc.dk.

Hvis dette efterskrift har givet dig blod på tanden for internationale møder, så er kaldet til IFMSA’s August Meeting i Mexico netop åbnet. Du kan læse mere her.

Om en lille måned drager IMCC ud i verden igen, denne gang for at deltage på IFMSA’s europæiske møde i Grækenland. Følg med i IMCC’s internationale arbejde ved at like Facebooksiden IMCC International.

Sidst men ikke mindst kan I nu læne jer tilbage og nyde denne skønne video af vores oplevelser på Malta.