Mindeord om IMCC’s første formand Erik Holst

Det er med stor vemod, at IMCC har modtaget meddelelsen om, at Professor Erik Holst – IMCC’s første formand og medstifter af både IMCC og IFMSA – ikke længere er iblandt os.

IMCC opstod i efterkrigstidens Danmark i 1950 på baggrund af en gruppe idérige, motiverede medicinstuderende, der brændte for at skabe kortere afstande mellem internationale medicinstuderende – både fagligt og socialt. Dette affødte også starten på den internationale sammenslutning af medicinerorganisationer, IFMSA, året efter. Erik Holst var en af hovedkræfterne bag dette, og han har med sine visioner og store engagement gennem de sidste 63 år været med til gøre en kæmpe forskel, ikke bare for de studerende der har været involveret i IMCC og IFMSA, men også for alle dem som har været berørt at det store stykke sundhedsarbejde alle de motiverede frivillige studerende har lavet gennem årene.

”Vi gjorde det, fordi det gav mening, og så var sjovt at gøre det” – det var Eriks ord i en tale ved IFMSA’s 60-års jubilæum i København i 2011. Netop denne tanke og de værdier, som IMCC blev bygget på dengang, er stadig hjertet i organisationen den dag i dag.

Flere af IMCC’s medlemmer har haft fornøjelsen af at møde Erik, som igennem alle årene har vist interesse for det fantastiske arbejde, han var med til at starte. Mødet med Erik og hans unikke person har givet perspektiv på den organisation vi ser i dag, motivation til det frivillige arbejde vi laver og til vores fremtidige virke, og ikke mindst har det givet en følelse af at være en del af noget stort.

Det er med tristhed, at IMCC har mistet én af sine fædre. Vi takker for de store visioner, og for den arv som fremtidens sundhedsfremmere får lov at føre videre. En arv som ikke var blevet det samme uden Eriks fremsynethed og vovemod mange år tilbage.

”Det umulige gør vi i morgen. Mirakler tager måske lidt længere tid” – Professor Erik Holst

 

Æret være hans minde. 1415526_614517855253256_1158894132_o