Vores nye formand er ik’ nogen kransekagefigur

David_edit

Bonderøv med hjerte for det lokale

David er vores nye formand og en fyr, der brænder for IMCC som lokalt forankret. Men hva’ betyder det? Og hvem fa’en er ham David egentlig? Vores Kommunikationsmedarbejder, Natacha, mødtes med David i Aarhus over en nisseøl for at få sat billede og ord på visionerne  for IMCC i 2015. 

_______

Lige til sagen

David læser medicin på Aarhus Universitet og er vokset op i Skødstrup i det næsten-mørke Jylland. Generelt har David en positiv attitude, hvor han prøver at luge ud i sine dårlige sider, og styrke de gode, samtidig med at holde fødderne solidt plantet på jorden. Og denne strategi har han tænkt at fastholde som formand:

“Jeg kan godt li’ at markedsføre mig lidt som en bonderøv, fordi jeg kan godt lide, at folk behandler mig uden for meget spil for galleriet – lige til sagen. Jeg har den forhåbning at medlemmerne ikke vil være tilbageholdende, hvis der er et eller andet de synes kunne være spændende, eller noget de synes skal holde op”.

Som del af arsenalet til at stå i spidsen for IMCC, vil medlemmerne blive lyttet til, og som David fortæller, er han ikke bleg for at modtage kritik. Han mener, det er vigtigt for at han kan blive bedre, og noget David målrettet har sat sig for at være god til:

“Jeg kan ikke huske hvorfor, men måske fordi jeg opdagede, hvordan nogen bli’r meget sure, når man eksempelvis retter deres stavefejl…og så tænkte jeg, jamen, for helvede, så bliver det jo aldrig bedre. Det er ikke fordi, at jeg på nogen måde forventer af andre, at folk skal stå skoleret, imens de bliver svinet til. tværtimod. Det er i forhold til selv at blive bedre, at jeg gerne vil være god til at modtage kritik.”

Man kan tilmed sige, at vores nye formand kører en spartansk stil i sit IMCC arbejde, der eksempelvis kommer til udtryk ved, at han sagtens kan spise rugbrød og leverpostej til møderne, og ikke behøver fine faciliteter, som til Landsbestyrelsens arbejdsinternat i sommerferien:

“Jeg havde til min store glæde fundet en mega-billig hytte, som så viste sig ikke at have nogen sovepladser. Så nogle måtte sove på gulvet, og jeg selv sov ude i shelteret sammen med vores Sekretariatsleder, Tobias”, fortæller David.

Til trods for at bestyrelsesinternatets faciliteter var lige skrabede nok, er det et godt billede på, hvordan David tackler situationer. Han lægger ikke skjul på, at han tager tingene stille og roligt. Davids holdning er nemlig, at der ikke er nogen grund til at gå i panik. “Det ordner sig nok”, som han siger. Denne umiddelbarhed  er også et gennemgående træk i visionerne for IMCC.


Visionen er at holde fast i det gamle

I sine fem år som IMCCer har David haft forskellige roller bl.a. som aktivitetsleder for Sexekspressen, fundraisingansvarlig for IFMSA-kongressen i 2011 og  trænergruppeansvarlig efterfulgt af sidste år som menig medlem af Landsbestyrelsen. Herigennem har han fået stor forståelse for IMCCs drivkraft nemlig de aktive IMCCere. Det er denne tankegang, som gør sig gældende, når der skal tegnes et billede af IMCC i 2015:

“Jeg synes ikke, at der er noget fundamentalt, der skal ændres, men jeg synes, at vi skal arbejde på at holde fast i det, som vi er gode til. At vi i IMCC ikke behøver prangende faciliteter, når vi holder møder, handler jo på ingen måde om penge – men det taler om en glæde ved det frivillige arbejde i sig selv, som jeg finder umådeligt værdifuld.”

Derudover vil David gerne fremhæve IMCC’s grundlæggende bottom-up-natur, hvor stærke aktivitetsgrupper inden for nogle rammer er selvkørende. Der kunne være rigtigt store penge at hente, hvis sekretariatet fundraisede til aktiviteter – men ville det vende om på forholdet, og dermed skylle barnet ud med badevandet? Uanset hvad, er David glad for tanken om, at bestyrelsen og sekretatet er til for aktiviteternes skyld – og ikke omvendt.

Lidt en IMCC-nørd 

Når 2015 ringer ind og den ny Landsbestyrelse mødes til februar, står strategiarbejde højt på dagsordenen. Og David er allerede godt i gang med at sætte sig ind i sin nye rolle, samtidig med at han skal læse op til eksamen. Men sådan er det, når man er nørd, som David selv siger:

“I bund og grund er jeg jo sådan en nørd, som rigtig godt kan li’ at fordybe mig i ting. Nærmest med alt hvad jeg laver, og så synes jeg nærmest at alt er spændende, så udfordringen er at vælge. Det bli’r også udfordringen i dt her år som formand. Jeg glæder mig!”

 

Indsatsområder 2015 kort og godt:

  • IMCC-identiteten! Vi skal både have stærkt ejerskab for vores aktivitetsgrupper og fællesskabsfølelse alle IMCC’ere imellem.
  • Fortsætte arbejdet med en frivillighedspolitik.
  • Lave en Strategi 2016-18! Kan vi skabe nogle langsigtede mål – som måske er mindre konkrete – men som alle ledere i IMCC kan spejle sig i arbejde mod – på deres egen måde.