AM14: August Meeting 2014 i Taiwan

8 glade IMCCere er netop hjemvendt fra det eksotiske Taiwan, hvor de mødtes med over 800 andre medicinstuderende fra hele verden. En bunke af mennesker var altså samlet for blandt andet at diskutere hvordan vi sammen kan øge sundhedsstandarden lokalt, nationalt og globalt.

IMCCere fortæller

I mange lande har de både aktiviteter, der minder meget om IMCCs, og nogle der er noget anderledes. AM14 var derfor en fantastisk mulighed for at erfaringsudveksle samt søge inspiration til nye aktiviteter og arbejdsområder her i Danmark.

 

Til netop August Meeting 2014 skulle der tages en masse strukturelle beslutninger for hele føderationen IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations). En af de ansvarlige for disse forslag, var blandt andre Benjamin Skov Kaas-Hansen, som sidder i IFMSAs bestyrelse.

 

Med fuld opbakning på generalforsamlingen blev de følgende fire radikale og meget lovende ændringer vedtaget:

  1. Ny ledelsesstruktur
  2. Oprettelse af et internationalt sekretariat
  3. 3-årig strategi  skal etableres
  4. Omstrukturering af IFMSAs projekter til de nye Programmes

 

Forinden mødet afholdes et formøde, kaldet PreGA. Størstedelen af den danske delegation deltog her på forskellige og mindre sessioner, hvor nogle var på Global Surgery og andre var på Climate Change (check deres seje video her: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Yvi0JCLO2rY).

 

Derudover var IMCCerne, Nynne og Arushma, medarrangører af UAEMs PreGA, der havde temaet Neglected Diseases, og jeg selv var medarrangør af PreGAen Training Experienced Trainers, som et forsøg på at øge træningskvaliteten i IFMSA.

 

På selve mødet forløber mange parallelle sessioner, hvor IMCCere Line Damsgaard og Emilie Eilersen, deltog i SCORA, der beskæftiger sig med reproduktiv sundhed og AIDS. Line fik meget positiv feedback på måden Sexekspressen underviser på. Her var en del overraskede over, at vi smider lærerne ud af klasselokalet, når vi underviser.

 

Emilie fortalte om konceptet Danzania, og hvordan vi forsøger at uddanne og styrke tanzanianske medicinstuderende til at undervise i reproduktiv sundhed. Desuden var Emilie, sammen med Monica Kujabi, med til at facilitere en træning i Do No Harm under en session for både SCOPH og SCORP.

 

Nynne Nørgaard-Christensen deltog på en session, der især vedrører lokalbestyrelsesarbejdet, kaldet NMO Management, hvor hun lystigt brugte sin erfaring som medlem af IMCC København Lokalbestyrelse. Derudover deltog hun i dele af Presidents’ session sammen med Monica, Viggo Holten og jeg selv. Marianne Kristensen og Arushma Parvaiz deltog på sessioner for henholdsvis Exchange (SCOPE) og Research Exchange (SCORE). De var i særdeleshed aktive under Contact Fair, hvor næsten hele den danske delegation var deres glade slaver – her gjaldt det om at få underskrevet så mange og gode udvekslingskontrakter som muligt. Det var nærmest en formiddagsfest, hvor man bader i merchandise og officielle stempler og kontrakter.

 

Vi vandt titlen: EuRegMe-værter 2015

Udover Viggos deltagelse på Presidents’ Session var han aktiv på European Meetings, da han på første møde præsenterede EuRegMe-gruppens kandidatur til afholdelse af EuRegMe 2015 i Aalborg. På et efterfølgende møde blev det alvor – vi skulle nemlig til afstemning om at få lov til at blive værter. Danmark var heldigvis eneste kandidat, men på trods heraf, må det anses som overbevisende opbakning, at 100% af stemmerne var for Danmark! Vi var meget glade og stolte.