PIT – Praktikant I Troperne

Om os

Praktikant I Troperne (PIT) består af medicinstuderende på alle semestre fra SDU, AU, AAU og KU, som interesserer sig for tropemedicin og stræber efter at udbrede interessen og kendskabet til dette.

Samtidig arrangerer vi klinikophold på mindre hospitaler i Afrika. Hospitalerne er ikke universitetshospitaler, men har som minimum en kirurgisk og en medicinsk afdeling.

Opholdet er ideelt for dig og din læsemakker, da vi sender to studerende afsted per hospital. Mangler du en makker, kan du sagtens søge alene, og så finder vi en rejsemakker til dig.

Vi kræver, at du har bestået 8. semester, og at du opfylder et par enkelte andre krav.

Der er to typer ophold:

 • Sommerferieopholdet: To måneders klinik i din sommerferie
 • Semesteropholdet: Tre måneders klinik mens dine medstuderende sveder over bøgerne

Vil du vide mere om klinikopholdet, klik her!

PIT’s målsætninger:

 • Udbrede kendskab til teoretisk og klinisk tropemedicin herunder bl.a. infektionsmedicin, kirurgi, gynækologi/obstetrik, pædiatri og global sundhed.
 • Give den studerende indsigt i diagnostik og behandlingsprincipper inden for tropemedicin.
 • Skabe interesse og kendskab til sygdomme i troperne samt øge interessen for forskning på området.
 • Skabe større forståelse for ulandsarbejdet blandt fremtidens læger.
 • … og sidst, men IKKE MINDST, at give den studerende en god og anderledes oplevelse med sit fag.

Vil du gerne være PIT’er?

PITlogo

Bliv PIT’er

Hvad er en PIT’er?

Praktikant I Troperne (PIT) er for alle – også for dig på 1. semester!

Som aktivt medlem i PIT er der forskellige ansvarsområder, man kan påtage sig, og der er altid brug for flere hænder i lokalgrupperne. Har du en drøm om at bruge dit fag til noget mere eksotisk end fodvorter i Tønder eller Thyborøn, så kan PIT give dig et indblik i dette.

Elsker du at holde styr på Facebook, Instagram, plakater og meget mere? Er mailkommunikation, problemløsning og udenlandske kontakter lige noget for dig? Var du ikke hurtig nok til at melde dig til den store bagedyst, eller har du mange partytricks på tapetet? Er det mest spændende du ved Schistosomiasis, livsstilssygdomme i Afrika eller at afholde foredrag? Så kom og vær’ med i PIT. Her er plads til alle!

I PIT er der altid plads til nye initiativer og ideer, og man kan nemt og hurtigt få ansvar!

Vil du gerne være med?

Find kontaktoplysninger her og skriv endelig til os på mail, Facebook eller Instagram!

Du er altid velkommen til at kontakte den lokale aktivitetsleder inden du møder op, for at høre lidt nærmere om hvad vi laver

Skærmbillede 2018-09-06 kl. 10.18.38

Om klinikopholdet

Med Praktikant I Troperne (PIT) bliver du udsendt til et mindre hospital som har både en medicinsk og kirurgisk afdeling. Hospitalerne bliver kvalitetskontrolleret af PIT gennem rapporter fra tidligere udsendte. Desuden sikrer vi os, at du ikke tager pladsen fra lokale medicinstuderende, og at der er en superviserende læge, som har det overordnede ansvar for dit ophold.

Vi forventer at du betragter klinikopholdet som et klinikophold i Danmark – og forventer du opfører dig herefter. Men sproget, kulturen, sygdommene og tilgængeligheden af diagnostiske og behandlingsmæssige værktøjer er forventeligt helt anderledes.
Vi udsender medicinstuderende, der har bestået 8. semester men IKKE færdiguddannede læger /præ-KBU’er eller lignende. På hospitalet indgår du i det daglige arbejde alt efter lyst og kompetencer. Arbejdsugen vil typisk være på 37 timer, men I aftaler selv med lægerne, hvordan I praktisk vil strukturere jeres klinikophold.

PIT har ikke noget samarbejde med universiteterne, fx i forbindelse med valgfag/studieretninger eller lignende. Opholdet giver ikke ECTS point, men du får efter endt ophold et certifikat, som du kan bruge til CV krydderi.

 

Landeliste 

PIT har for nuværende aftaler med følgende hospitaler:

 • Tanzania
  • Songea Regional Hospital
  • Mbulu District Hospital
  • Mpwapwa District Hospital
 • Zambia
  • Salvation Army Chikankata Hospital

Bliv klogere på hvilket hospital der er din drømmedestination ved at trykke her

Når vi har tiden og overskuddet til det, forsøger vi at kontakte nye hospitaler som samarbejdspartnere, hvorfor ovenstående landeliste ikke nødvendigvis er helt opdateret. Den komplette liste over hospitaler og perioder for udsendelse offentliggøres hvert semester senest en måned før ansøgningsfristen.

 

Tropemedicinsk weekendkursus

PIT afholder hvert semester et tropemedicinsk kursus over en weekend, som er obligatorisk, hvis du skal udsendes med PIT.

Her bliver forskellige relevante specialer, sygdomme og andre emner introduceret af læger, sygeplejersker og andre fagfolk eller tidligere udsendte. Tropemedicinsk Weekendkursus er åbent for alle interesserede, men med fortrinsret for studerende, der skal udsendes med PIT.

Deltagelse i Tropemedicinsk Weekendkursus koster 150 kr. inklusive kost og logi. Transportudgifter refunderes ikke. Følg med på Facebook eller kontakt os for nærmere dato. 

Vil du vide mere om udsendelse?

Har du spørgsmål til klinikopholdet? Så find kontaktoplysninger her og skriv til os!

Skærmbillede 2018-09-06 kl. 10.17.19

Ansøg om PIT ophold

Vi udbyder to typer af ophold: 1) Sommerferieopholdet af to måneders varighed og 2) semesteropholdet af tre måneders varighed.

 Vil du vide mere om selve klinikopholdet kan du læse mere under fanen ”Klinikophold med PIT” eller læse rapporter fra tidligere udsendte ved at trykke her. Er du klar til at ansøge? Så scroll ned!

Hvornår kan jeg komme afsted?

For at blive udsendt med PIT skal du på udsendelsestidspunktet opfylde nedenstående krav:

 • Bestået 8. semester af medicinstudiet.
 • Deltagelse i Tropemedicinsk Weekendkursus (afholdes to gange årligt)
 • Betalt udsendelsesgebyr og have rejseforsikring hos IMCC eller FADL

Ansøgning

Ansøgningsfrister: 16. april (udsendelse i foråret året efter) og 1. november (udsendelse sommeren og efteråret året efter).

Alle ansøgninger om udsendelse skal ske via indsendelse af udfyldt ansøgningsskema. De tre trin til ansøgning:

1) Download ansøgningsskemaet som pdf eller word-format

2) Udfyld ansøgningsskemaet

3) Indsend det udfyldte ansøgningsskema til pit-ansoegning@imcc.dk

Restpladser

Nåede du ikke at søge til fristen? Fortvivl ej, skriv en mail til pit-ansoegning@imcc.dk og hør om der er ledige restpladser. Restpladser udbydes efter ”først-til-mølle” princippet og opslås i studenterbladene MOK (København), Acuta (Århus) og Sund & Hed (Odense) samt på vores facebooksider.

Pris

Prisen for opholdet er 1.000 kr. hvoraf du får 500 kr. refunderet, når du har afleveret en individuel rapport om dit ophold. Fristen for rapportaflevering er fire uger efter endt ophold.

 

Kontaktoplysninger

National aktivitetsleder:

National økonomiansvarlig:

International koordinator:

Lokale aktivitetsledere:

Hospitalsgruppen:

PR-mail:

 • Har du spørgsmål, kommentarer, forslag til vores PR-ansvarlige? Skriv til os på pit-pr@imcc.dk

Find os på Facebook:

Find os på Instagram:

https://www.instagram.com/imcc_pit/

pitkontakt

pitQR