Sexekspressen

Om os

Sexekspressen er et frivilligt seksualoplysningsprojekt i København, Aarhus, Odense, Esbjerg og Aalborg, der underviser i folkeskolens 7.-10. klasse, samt på efterskoler. Vores formål er at sikre unge et sundt forhold til deres seksualitet. Projektet har eksisteret siden 1998, og siden da har Sexekspressen undervist klasser over hele landet.

 

11065892_735939663171652_619864653495033493_n

 

Hvem er Sexekspressen?

Sexekspressen består af frivillige studerende, med en fælles interesse for sundhedsfremme og frivilligt arbejde, på tværs af studieretninger.

Vores frivillige gennemgår en intern undervisning, der giver dem et solidt, fagligt grundlag for at undervise i seksualundervisning. Sexekspressen arbejder hele tiden på at forbedre undervisningen af klasser, både ved videre intern uddannelse, samt faglige oplæg og diskussioner.

Alle ’sexperterne’ er studerende og har god mulighed for nå de unge i øjenhøjde. Samtidig kommer vi som eksterne ressourcepersoner, som eleverne ikke skal stå til regnskab for næste dag, hvilket vi håber skaber grundlag for åben dialog mellem de unge og vores undervisere.

 

Målgrupper

Sexekspressens målgruppe er primært skoleelever i 7.-10. klasse.

Seksualundervisning i folkeskolen skal ifølge ‘Ministeriet for børn og undervisning’ indgå under det obligatoriske sundhedsemne, som omfatter sundheds- og seksualundervisning samt familiekundskab. Emnet dækker over sundhed, vaner og livsstil og der skal undervises i emnet som en helhed gennem hele skoleforløbet.

I Sexekspressen ser vi os selv som et godt supplement til den øvrige seksualundervisning fortaget af lærere og sundhedsplejersker.

Udover den primære målgruppe vil Sexekspressen også kunne undervise andre unge f.eks. på ungdomsuddannelser.

 

Vil du være med?

Kunne du tænke dig at være frivillig i Sexekspressen?

Vil du gerne bestille Sexekspressen til din skole?

Få mere information eller bestil undervisning her.