RISK GAMES

Om os

RISK games er en gruppe, der har til hensigt at lave et 24-timers pandemi- og katastrofescenarie omhandlende et tænkt epidemiudbrud i Danmark.

 

DSC_0066

 

Formål

Den globale landsby bliver mindre og mindre. Infektionssygdomme kan sprede sig med lynets hast som vi så det ved SARS. For tiden fylder ebola meget i mediebilledet, men også MERS konstateres i større omfang rundt omkring i verden. Således er det vigtigt vi også i Danmark er godt klædt på til at genkende og håndtere udbrud således de kan minimeres og stoppes så hurtigt som muligt.

 

Det er på baggrund af dette vi ønsker at træne studerende interesseret i de etiske og praktiske problemstillinger, der er forbundet med epidemier og give dem indblik i beslutningsprocesserne hos de involverede instanser. Interesserede studier kunne være, samfundsvidenskab, medicin, journalister, politi o.lign.

 

Hvorledes

Gennem de 24 timer skal øvelsesdeltagerne gennemgå praktiske procedurer vedr. behandling af smittede patienter og hvilke præventive foranstaltninger, der skal tages for at opretholde egensikkerhed. Deltagerne skal agere Sundhedsstyrelsen og i den forbindelse tage beslutninger om alt fra hønsebestande til vaccinationer, baseret på den viden de har og får. Gennem sociale medier vil vi danne et fiktivt Danmark hvor deltagerne kan søge viden, men også finde tegn ved at kontakte de rette eksperter. Muligvis er deres beslutning den rigtige, men konsekvenserne er ikke altid ligetil.

 

Risk games