IMCC Palestine

Om os

IMCC Palestine arbejder med sundhedsproblematikker i Palæstina gennem kapacitetsopbgning af unge.

Vores projekt er baseret på midler fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Indtil nu har vi afsluttet de første to faser af projektet, herunder en partneridentifikation og en forundersøgelse, begge med stor succes og et tiltagende nært partnerskab. Næste skridt bliver opstarten af et pilotprojekt, hvor vi regner med at tage på projektbesøg i 2-3 uger i foråret 2017. Under dette besøg vil vi planlægge fase 4 af projektet, som kan blive endnu et pilotprojekt (afprøve/justere nye ideer) eller et partnerskabsprojekt (lidt større skala, bygger videre på tidl. ideer). Vi sender som regel 2-4 personer afsted på partnerbesøgene.

 

Vi brænder for at hjælpe unge frivillige til at blive drivkraften bag den forandring, de ønsker at se i deres samfund. Derfor arbejder vi for at engagere og empower flere til at tage initiativ i rollen som aktører i civilsamfundet og i debatten om social udvikling i Palæstina. Vi arbejder ud fra den præmis, at vores partner er eksperter i deres lokale kontekst og derfor vil det ikke være os, der udfører sundhedsforebyggende- eller humanitært arbejde som sådan. Vi tilbyder derfor heller ikke klinikophold eller længerevarende “udsendelse”.

Hvad gør vi?

Vi samarbejder med frivillige i gennem organisationen Shahid (vidne) og skaber projekter i fællesskab. Rent praktisk tager vi på projektbesøg i ca. 2 uger af gangen, hvor vi har mulighed for at arbejde tæt sammen med vores partnere. Her udveksler og udvikler vi ideer – der i sidste ende munder ud i planlægningen af fremtidige projekter og udføres af de Palæstinensiske frivillige. Når der er mulighed for det, kommer der frivillige her til Danmark på kompetenceopbyggende kurser.

 

Størstedelen af vores arbejde foregår i Danmark. Her indebærer arbejdsopgaverne at arrangerer info-events om Palæstina og vores arbejde med rettigheder, skrive projektansøgninger, kommunikation med partner, projektmonitorering og evaluering, samt en kombination af sociale events og organisatoriske arbejde.

 

Forebyggelse af sundhedsmæssige problematikker og organisatorisk kapacitet i partnerlandet er i fokus, hvilket gør vores projekter velegnede for studerende, der har en interesse for mellemøsten, sundhed, udviklings- og organisatorisk arbejde.

 

Vil du være med?

Hvis du er interesseret i at høre mere, eller blive en del af gruppen, er du velkommen til at kontakte os her.