IMCC Nepal

Om os

IMCC Nepal er en aktivitetsgruppe i IMCC, bestående af studerende fra forskellige uddannelsesretninger, bl.a. folkesundhedsvidenskab, medicin og sociologi.

Vi samarbejder med medicin- og sygeplejestuderende i Nepal om at fremme sundhedsforholdene i Nepal og arbejder for at engagere unge nepalesere til at deltage i debatten om politiske- samt generelle samfundsforhold.

Vi søger at nå disse mål ved bl.a. at udbrede generel viden om sundhed blandt den nepalesiske befolkning, og ved at arbejde tæt sammen med vores partnerorganisation Physicians for Social Responsibility Nepal – Student Chapter (PSRN-SC).

 

Pilot Project on Reproductive Health in Nepal

Siden juli 2016 har vi arbejdet frem mod opstarten af et pilotprojekt, der har fokus på at fremme seksuel- og reproduktiv sundhed blandt unge nepalesere.

Formålet med projektet er bl.a. at udbrede kendskabet til seksuelt overførte sygdomme, prævention og seksuelle rettigheder samt at nedbryde nogle af de tabuer og sociokulturelle barrierer, der forhindrer unge samt voksne i at have adgang til prævention og søge behandling for seksuelt overførte sygdomme.

I august 2016 foretog vi en forundersøgelse, hvor to af vores medlemmer tog til Nepal for, i samarbejde med PSRN-SC medlemmer, at udvikle ideer, holde møder og planlægge pilotprojektet. Efterfølgende har vi videreudviklet på ideerne og i maj 2017 blev Pilot Project on Reproductive Health in Nepal sat i gang.

 

Ungdomsledere

Til pilotprojektet er tilknyttet fire ungdomsledere, to fra IMCC Nepal og to fra PSRN-SC. Som en del af projektet, står vi netop overfor at skulle til at sende vores to ungdomsledere til Nepal, hvor de skal opholde sig i 3 måneder og være med til at facilitere aktiviteter i forbindelse med pilotprojektet. Aktiviteterne indebærer bl.a. workshops, fritidsklubber og møder, hvor elever fra 8., 9. og 11. klassetrin bliver undervist i præventionsformer og reproduktiv sundhed, samtidig med at der tales om nogle af de fordomme og problematikker de unge selv står over for. Herefter får de unge så til opgave at videreformidle det de har lært til andre elever.

 

IMCC Nepals historie

IMCC Nepal blev dannet i 2008 (under navnet NepAid), hvor vi gennemførte et pilotprojekt, hvis formål var at uddanne medicinstuderende i Kathmandu i førstehjælp. Derefter kunne de tage ud til 10 forskellige landsbyer og undervise unge skolebørn i førstehjælp.

I foråret 2009 fik vi godkendt en rejse til at besøge vores partnerorganisation fra vores sponsor DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd). To studerende fra Danmark tog derefter til Nepal.

Vi besluttede herefter at starte et partnerskabsprojekt med udsendelse af to ungdomsledere fra Danmark til Nepal, og to nepalesiske studerende til Danmark. Dette projekt var en fortsættelse af pilotprojektet med førstehjælp, samt styrkelse og udvikling af vores partnerorganisation. Projektet blev kørt i to år og afsluttet i april 2012.

Siden da har vi gennemført et partnerskabsprojekt med fokus på uterus prolaps (nedsunken livmoder), hvor nepalesiske medicin- og sygeplejestuderende underviste skoleelever og kvindelige volontører, med henblik på at forebygge sygdommen hos gravide i mindre landsbyer.

Vil du være med?

Få mere information her
og på vores Facebookside
 eller find vores kontaktoplysninger her.

9183507128_66b6887527_k