IMCC Nepal

Om os

IMCC Nepal er en aktivitetsgruppe i IMCC, der samarbejder med medicinstuderende i Nepal, og har til formål at fremme sundhedsforholdene i Nepal.

Vi er i gang med et nyt partnerskabsprojekt, som har fokus på uterus prolaps (nedsunken livmoder). Projektet foregår i en yderligt liggende region af Nepal, Lamjung. Nedsunken livmoder er et stort problem hos præ-menopausale kvinder. Projektet vil uddanne nepalesiske medicinstuderende til at undervise skoleelever og kvindelige volontører, der når ud til mødregrupper i landsbyerne om uterus prolaps og forbyggelse af dette. Det drejer sig blandt andet om at lære at undgå belastende situationer under graviditeten.

Vi har til dette projekt tilknyttet ungdomsledere – to fra IMCC Nepal og to fra vores partnerorganisation. De var udsendt i perioden september 2013 til december 2013.

Læs om deres projekt, arbejde og dagligdag i Nepal på her.

 

Lidt baggrundsviden

IMCC Nepal blev dannet i 2008 (under navnet NepAid), hvor vi gennemførte et pilotprojekt, hvis formål var at uddanne medicinstuderende i Kathmandu i førstehjælp. Derefter kunne de tage ud til 10 forskellige landsbyer og undervise unge skolebørn i førstehjælp. Pilotprojektet gik over al forventning og mange nepalesiske studerende var interesserede.

I foråret 2009 fik vi godkendt en rejse til at besøge vores partnerorganisation fra vores sponsor DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd). To studerende fra Danmark tog derefter til Nepal.

Vi besluttede herefter at starte et partnerskabsprojekt med udsendelse af to ungdomsledere fra Danmark til Nepal, og to nepalesiske studerende til Danmark. Dette projekt var en fortsættelse af pilotprojektet med førstehjælp, samt styrkelse og udvikling af vores partnerorganisation. Projektet blev kørt i to år og afsluttet i april 2012.

 

Vil du være med?

Få mere information her.

 

9183507128_66b6887527_k