KostMo

Om os

KostMo bidrager til sundhedsfremmende arbejde igennem undervisning i kost og motion af folkeskoleelever i gruppen 7-9 klasse. Dette behov skyldes de alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser af overvægt hos børn og unge har skabt motivation til at danne KostMo, som er den nystartede aktivitet under IMCC.

Globalt set var mere end 1,4 milliarder voksne og 40 millioner børn overvægtige i 2008. Overvægt er et af verdens hurtigst voksende sundhedsrelaterede problemer. Med overvægt følger helbredsmæssige komplikationer, som kan udvikle sig til alvorlige livsstilssygdomme.

 

Undervisning og oplysning til unge

Undervisningen skal styrke elevernes viden om sundhed og deres motivation for at træffe sundere valg i hverdagen. Mere specifikt skal undervisningen både indeholde teoretiske elementer bl.a. i form af undervisning i fysiologiske og biokemiske processer i kroppen og videns- og holdningsudveksling i forhold til sundhed. Undervisningen vil tage udgangspunkt i eleverne – og har i høj grad til formål at vække nysgerrighed og lyst til sund kost og motion, der forhåbentligt medfører et sundere voksenliv.

 

Vil du være med?

Har du lyst til at blive kostmonaut og være en del af teamet i KostMo, så kan vi kontaktes her.

11205933383_c2c24ccdea_o