IMUNZI – IMCC i Zimbabwe

Om os

IMUNZI er en nystartet IMCC-aktivitet som har fokus på HIV-problematikken i Zimbabwe, nærmere bestemt I den nordvestlige provins omkring Victoria Falls.

Vi har indtil udgangen af 2018 en partnerskabsprojekt kørende. Her arbejder vi tæt sammen med vores to lokale partnerorganisationer, hhv. velgørenhedsorganisationen UNICA, samt foreningen for Zimbabweanske medicinstuderende (ZIMSA), på at styrke de lokale unges viden om HIV og andre seksuelt overførte sygdomme via interaktiv læringssessioner.

 

Baggrundsviden

Victoria Falls er kendt som en af Zimbabwes største turistattraktioner, men grundet den store polarisering af landet halter regionen økonomisk og sundhedsmæssigt langt efter hovedstaden Harare og den østlige del af landet. Mens der i landets østlige del er sket store økonomiske, sundheds- og uddannelsesmæssige fremskridt har den vestlige del af landet langt fra oplevet samme fremgang, og har haft problemer med en væsentligt højere prævalens af HIV/AIDS blandt de lokale unge – helt op mod 25% af befolkningen I dette området er HIV-positive.

HIV/AIDS er den største årsag til forældreløse børn I Zimbabwe.

 

Vil du være med?

Få mere information her.

10423963_831479716930410_3909879745797025892_n